Gülbirlik Gülçiçeği Ödemelerine Başladı

Geçtiğimiz hafta Gülçiçeği kilogram bedelini 22 lira olarak açıklayan ve üreticilere bayram sevinci yaşatan Gülbirlik yönetimi Gülçiçeği paralarını ödemeye başladı.

Yayınlanma:
Gülbirlik Gülçiçeği Ödemelerine Başladı

Geçtiğimiz hafta Gülçiçeği kilogram bedelini 22 lira olarak açıklayan ve üreticilere bayram sevinci yaşatan Gülbirlik yönetimi Gülçiçeği paralarını ödemeye başladı.

BU YIL GÜLÇİÇEĞİ KİLOGRAM BEDELİ BEKLENTİLERİN ÇOK ÜSTÜNDE BELİRLENMİŞTİ…

Gülbirlik Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta açıkladığı ve bu zamana kadarki en yüksek oranda fiyat olarak kabul edilen Gülçiçeği kilogram bedelini 22 lira olarak belirlemişti. Başta üreticiler olmak üzere her kesimden olumlu tepkiler alan ve binlerce gül üreticisine adeta bayram sevinci yaşatan Gülbirlik bugünden itibaren de Gülçiçeği bedellerini nakit olarak ödemeye başladı.

ÖDEMELER KOOPERATİFLER KANALIYLA 40 ALIM MERKEZİNDE YAPILIYOR.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, ödemelerin Birliğe bağlı 6 Kooperatif kanalıyla 40 alım merkezinde nakit olarak gerçekleştirildiğini belirterek, “Ödemelerimizi kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Geçtiğimiz yılların aksine bu yıl ilk kez gül üreticilerine Gülçiçeği alım kampanyasının ortasında ve sonunda olmak üzere belirlenen kilogram fiyatı üzerinden üreticilerin topladıkları gül miktarına göre iki kez ödeme yapmıştık.

Kampanya döneminde üreticilerimize kilogram başına 10 lira avans ödemede bulunmuştuk. Şimdi geçen hafta Gülçiçeği fiyatımızı 22 lira olarak tespit ettik ve bu durum karşısında üreticilerimize kilogram başına 12 lira daha ödeme yapmış oluyoruz. Böylece belirlenen taban fiyat üzerinden üreticilerimizin gül paralarının tamamını ödemiş olacağız. Yani toplamda üreticilerimize bu yıl Gülçiçeği kilogram başına 22 lira ödemiş oluyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.