Gülkent Hastanesi En Kaliteli Hastane Seçildi

Gülkent Devlet Hastensi, Sağlık Bakanlığı'nca En Kaliteli Hastane Seçildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2011 15:11
Gülkent Hastanesi En Kaliteli Hastane Seçildi

Isparta Gülkent Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Aralık 2010'da kentteki hastaneler arasında yapılan denetimlerde 'en kaliteli hastane' seçildi. Gülkent Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Beydilli, 2 bin 500 parametreye göre yapılan denetimlerde hastane kalite puanı yüzde 94'e çıktığını, hasta memnuniyetinin de yüzde 95'lik bir orana ulaştığını söyledi. Hastanenin her geçen gün hizmet kalitesinin arttığını ifade eden Beydilli, taş kırma ünitesi, uyku ve görme bozuklukları tespit cihazlarının da hizmete girdiğini belirtti.

Gülkent'in son dönemde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan çalışmada en kaliteli hastane seçildiğini ifade eden Beydilli, "Aralık 2010'da bakanlıktan gelen 4 eleman bütün hastaneleri gezdi. 2 bini aşkın parametre üzerinde yapılan bir değerlendirmede temel faaliyetler açısından yüzde 87, genel faaliyetler açısından yüzde 94 'lük bir puan alarak birinci olduk." dedi.

Kalite puanının; hastalara kesintisiz, en doğru ve sürekli bir hizmet vermek için gerekli kriterlerin sağlanması anlamına geldiğini belirten Beydilli, en önemlisinin de hastanede verilen hizmetin denetlenebilir hale gelmesi olduğunu anlattı. Beydilli, "Örneğin hemşirenin hastayı servisten alarak ameliyathaneye götürdüğü süreci, ameliyat sırasındaki süreç ve sonrası ile takip ediliyor. Hasta güvenliği, hastaların bakım güvenliği, hasta memnuniyeti hepsi kalite denetlemesi altında. Kısacası, hastanenin işleyişini denetlenebilir ve verimli hale getirmek bu sürecin ana hedefidir. Biz bunu en iyi yerine getiren hastane olarak tescil edilmiş olduk." diye konuştu.

3 YENİ BİRİM HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Halil Beydlilli, hastane bünyesinde üç yeni birimi daha hizmete açtıklarını, hastane olarak Isparta halkına en iyi sağlık hizmetini vermek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Beydilli, bu kapsamda fiziki altyapısını tamamlayan hastanenin modern cihazlara kavuştuğunu kaydetti. Isparta'da kamu hastanelerinde olmayan taş kırma ünitesi (SVL), görme alanı cihazı, uyku bozuklukları tespit cihazını alarak hizmete soktuklarını ifade eden Beydilli, ürolojik ameliyatların daha efektif yapılabilmesi için de iki tane cihaz aldıklarını anlattı. Beydilli, bu cihazlar sayesinde böbrek taşı ameliyatlarının cilt yoluyla küçük kesilerden girilerek yapılabildiğini, bu sayede insanların kısa sürede sağlığına kavuştuğuna dikkat çekti.

Günümüzün sağlık problemlerinden birisi olan uyku bozukluklarının nedenlerinin araştırılması için uyku bozuklukları laboratuvarı kurulduğunu anlatan Başhekim Beydilli, bunun dışında ilde yetersiz olan yoğun bakım hizmetlerini artırmak için de 14 yataklı yoğun bakım ünitesi açıldığını kaydetti. Beydilli, hastanede eksik olan endoskopi ünitesinin de hizmete sunulduğunu dile getirdi.

Hastaların yaptırdıkları bütün tahlilleri internet üzerinden görebildiklerini ve çıktı alabildiklerini vurgulayan Beydilli, bu hizmetin zaman tasarrufu sağladığını belirtti. 'Dijital röntgen' sistemi ile birlikte hastaların bilgisayarlı tomografi, MR görüntüleri ile grafiklerinin internet üzerinden doktorlar tarafından görülebileceğine değinen Beydilli, bu sayede hastaların film taşımaktan kurtulduklarını, ayrıca film çekim sürelerinin bir dakikanın altına indiğini ifade etti.

Tek ve iki kişilik hasta odalarında banyo, tuvalet ve buzdolabı, telefon, hemşire çağrı sistemi, hasta başı ünitesiyle birlikte kablosuz internet ulaşımı da sağladıklarına dikkat çeken Beydilli, klasik hasta kabul sistemini kaldırarak yerine akıllı kart sistemine geçtiklerini, hastaların sıra beklemeden poliklinik kapısında bulunan manyetik kart okuyucu sayesinde sırasını alabildiğini anlattı.

Halil Beydilli, 2010 yılında 354 bin hastanın muayene, 4 bin 100 hastanın da ameliyat edildiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.