Günaydın: Belediye'nin Borç Yükünü Hafiflettik

Isparta Belediye Başkanı Günaydın: Her ay devlete 1.400 Milyon lira borç ödüyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2011 13:05
Günaydın: Belediye'nin Borç Yükünü Hafiflettik

Günaydın: Her ay devlete 1.400 Milyon lira borç ödüyoruz.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediyenin son durumunu değerlendirerek şunları söyledi: “ Biz dev bir borç yükü altında belediyeyi devraldık, 2 yıl içerisinde 6 trilyon esfana ödeme yaptık, 12 trilyon da müteahhitlere ödedik. Son Torba Yasası sayesinde borcumuz olan kurumlar ile anlaşarak 52 trilyon olan borcumuzu her ay 1.400 milyon tl olarak taksite bağladık. Böylece büyük bir yükten kurtulduk. Bir yandan teşvik yasasından faydalanıp, diğer yandan da yatırım yapmaya çalışıyoruz.

Isparta Belediyesi bir yandan borçlarını öderken, bir yandan da fabrikalar kuruyor. Isparta halkı Türkiye’nin en temiz ve ucuz suyunu içiyor.

Belediye Meclisindeki engellemelere rağmen Hükümet 9 yılda kuramazken biz her 3 ayda bir fabrika temeli atıyoruz. Biz belediye olarak istihdam ve üretim bakımından Isparta için öncülük ediyoruz.

Ne yazık ki Ak partililer buna engel olmaya çalışıyor. Belediye bu günkü mali ve idari durumu iyidir ve iyiye gidiyor. Ben belediyeyi devraldığımda dev bir borç yükü vardı. Şimdi düzlüğe çıktık, Isparta belediyesi tüm bu olumsuz şartlara rağmen hizmet veremeye devam ediyor ve edecek.”dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum