Günaydın: 'Isparta Hayal Ettiğim Yerde'

Bugün gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Belediyesi Olarak bu yıl hiçbirşeye zam yapmadıklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2010 11:52
Günaydın: 'Isparta Hayal Ettiğim Yerde'

Bugün gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Belediyesi Olarak bu yıl hiçbirşeye zam yapmadıklarını söyledi.

Günaydın yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Isparta Belediyesi Olarak özellikle suya zam yapmadık ve yapmayacağız demiştik, ayrıca aradan 2 sene geçmesine rağmen suyun fiyatını düşürdük. Yurtlar, apartlar ve pansiyonlar da su kulanımlarının çok olduğundan dolayı serzenişte bulunuyorlardı bizde su fiyatını % 38 oranında düşürdük. Isparta bir üniversite şehri oladuğu için, daha kaliteli hizmet verebilsinler diye üniversitemiz günden güne büyüdüğü için konut ve yatak sıkıntısı yaşanmadın diye yurtlar, apartlar ve pansiyonları fiyat politikamızla destekliyoruz. Seçimlerden önce suya zam yapmasanız daha sonra çok pahalıya mal olur demişlerdi ancak 3. seneye girmemize rağmen zam yapmadık, sonuç itibari ile o zaman konuşulanların ne kadar gereksiz olduğunu ortaya koymuş olduk.

Benim özetle sizlere söyleyeceğim şudur: belediye olarak doğuştan mezara kadar hiçbir belediye hizmetine zam yapmadık. Projelerimizle ve üretimle yaptığımız bu hizmetleri başarmamızdaki en büyük etken çalışmaktır. Aynı proje ve çalışmaları ülkemiz için uygularsak ortada ne işsizlik kalır nede enflasyon ve de dış faiz uygulamaları durur.

Buradaki netice şu Nereye doğru gidiyoruz? Öncelikle Isparta’nın havasını temizlemeye çalıştık, biliyorsunuz ki havası en kirli illerden biri Ispartaydı. Daha önceki dömemizde de en temiz illerden biriydik, ondan sonra birden bire gene kirli illerden olduk şimdi ise gene temiz iller arasındayız. Bana göre bir belediye başkanının en önemli işlerinden bir tanesi, o şehirde yaşayanlara temiz hava sağlaması ve temiz su vermesi gerekir, üstelik hem temiz hem ucuz olursa bunun süper vaka olarak görülmesi lazım. Biz belediye olarak bunları sağladık. Birde temiz gıda… Ispartamızda gıda satan esnaflar rekabet içindeler ve fiyatlarını aşağı çekiyorlar. Şu anda Isparta’yı hayalim olan bir noktaya götürüyorum ki, o hayalim gerçekleşmek üzere.

Hayalim Isparta’yı en ucuz kent yapmaktı. 8 – 10 sene evvel bu olayı Konya yapmıştı ama şimdilerde Isparta o noktaya gelmiştir. Isparta da enflasyonu mümkün mertebe kesmek istiyordum bunu da başarmış bulunuyoruz.. Sağladığımız bu ortam sayesinde Isparta dışındaki illerden de alışveriş için gelenler olacak ve esnafımız sürümden kazanacaktır. Isparta Belediyesi olarak Ucuz Kent adımını attık ve eşikten içeri girdik.. Bugünkü bu konuşmamı da o eşikten girdiğimi düşündüğüm için yapıyorum” dedi.

Vali Öner’in tayini ile ilgili görüşlerini de söyleyen Başkan Günaydın: “ Valimizle uyumumuz ve diyaloğumuz güzeldi, yaptığımız konuşmalarda birbirimizin mantıki düşüncelerini önemsiyorduk, alışmıştık kendisine. Bu diyaloglardan kazanan Isparta oluyordu, Valimizin de belirttiği gibi ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde görev yapacağını söyledi. Güle güle gitsin ve kendisine başarılar diliyorum. İnşallah yeni gelen valimizle de uyum içerisinde hizmetler vermeyi diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.