Günaydın 'Valiliğin Dağıttığı Kömürler Havamızı Kirletiyor'

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın mahalli çevre kurulu toplantısında Isparta Valiliğinin yoksul vatandaşlara yardım amaçlı dağıttığı kömürlere karşı çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mart 2011 11:25
Günaydın 'Valiliğin Dağıttığı Kömürler Havamızı Kirletiyor'

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın mahalli çevre kurulu toplantısında Isparta Valiliğinin yoksul vatandaşlara yardım amaçlı dağıttığı kömürlere karşı çıktı.

Akdeniz bölgesinde ilk defa kurulan kömürlerin laboratuar analizinde Isparta’da yakılması uygun olmadığını belirtti.

Isparta’da geçmiş senelerde hava kirliliği bakımında Türkiye’de üst sıralarda yer aldığını söyleyen Günaydın, Mahalli ve Çevre Kurulu toplantısında Vali Memduh Oğuz’a bu kömürlerin dağıtımının durdurulmasını istedi. Bu kömürlerin kükürt dioksit oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Günaydın, “Sayın valim sizleri ve hükümeti eleştirmiyorum yalnız yardım amaçlı dağıtılan kömürlerle ile kaliteli kömürlerin ısı değeri aynı ancak kükürt dioksit oranı fazla buda Isparta havasının kirlenmesine neden oluyor. Belediyemiz tarafında yapılan kömür laboratuar incelemelerimizden elde edilen sonuçları gördük. Biz bu kömürleri başka illere verelim. Sizinde bu konuda bir çalışma başlatmanızı bekliyorum” dedi.

VATANDAŞLAR FİLTRE TAKMAMAKTA DİRENİYOR
Vatandaşların bacalarına filtre takmama konusunda direndikleri belirten Günaydın Mahalli Çevre kurulunda alınan kararın tekrar gözden geçirilmesi istediğini belirtti.

Isparta Valisi Memduh Oğuz’da “Lazım geleni yaparız, Isparta’da hava kirliliğini önlemek için gerekeni yaparız” dedi. Doğalgaz konusunun komplike bir iş olduğunu kaydeden vali Oğuz “Isparta vilayetinin genelinde etkili bir kuruluz, Biz belediye başkanımız il merkezi ile ilgili düşüncelerini bizlere aktardı. Bizler lazım geleni yaparız “ dedi.

ISPARTADA DOĞALGAZ UCUZ
Mahalli Çevre Kurulu toplantısın söz alan Torosgaz yetkili ise “Isparta’da bugüne kadar 48 bin aboneye doğalgaz altyapısı götürüldü. Şuadan 14 mahallede doğalgaz altyapısının tamamlandı ve kullanabilir durumda. 48 bin abonen sadece 8802’si doğalgaz kullanıyor. Bunun hem kültür hem de ekonomik nedenlerden dolayı kullanım oranı düşük diye düşünüyoruz. Türkiye’de en ucuz Doğalgaz’ı kullanan ileler arasındadır. Isparta’da şuan doğalgazın m3”’u 0,62 Kuruş diğer illerde ise bu rakam 0,73 kuruş. Bu sene yapacağımız çalışmalarla şehrin %90’u Doğalgaz kullanan hale gelecektir. Diğer %10’u da 2012 yılında tamamlanacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.