Güney Kore' nin Gözü Isparta' da

İlimize bu yıl içerisinde çok sayıda Güney Koreli turist geldi. Güney Korelilerin aradığı bütün kriterler neredeyse Isparta’da da bulunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2022 11:51
Güney Kore' nin Gözü Isparta' da

İlimize bu yıl içerisinde çok sayıda Güney Koreli turist geldi. Güney Koreli turistler ortalama 20 gün olan tatil sürelerinde tercihlerini Türkiye’deki Anadolu medeniyetlerine ait tarihi ve kültürel değerleri görmek için kullandıkları öğrenildi.  Güney Korelilerin aradığı bütün kriterler neredeyse Isparta’da da bulunuyor.

Valilik koordinesinde bütün hızıyla devam eden şehrin tanıtım çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Gül sezonunun önümüzde ki günlerde başlayacak olması turistlerin daha fazla dikkatini çekecek. Anadolu Turizminin öncü illerinden olan Isparta, Dünya’da ki birçok ülkenin şimdiden hafızasına kazındı.

Başta Eko Turizm olmak üzere, Davraz Kayak Merkezi, Eğirdir Göl’ü, Gül ve Lavanta ile turistlerin isteyebileceği bütün güzelliklere sahip olan Isparta, her geçen gün markalaşıyor.

‘Türkiye’de tarımın lider şehri olan Isparta’da, yaz sezonu boyunca 3 ayrı ulusal ve uluslararası festival düzenlenecek. GÜL Festivali ile başlayacak olan etkinlikler, LAVANTA ve ELMA FESTİVALLERİ ile devam edecek. Bu sayede şehre milyonlarca yerli ve yabancı turist gelecek’ haberinin ardından şehirde hareketlenmede başladı. Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre ise bu aralar Isparta’nın dikkatini en çok Güney Koreli turistler çekiyor. Kış ve İlkbahar’da Isparta’ya turlar aracılığıyla gelen Güney Korelilerin yaz sezonunun da ilimizde olması bekleniyor.

Tıbbı ve Aromatik Bitkilerin Başkenti olarak kabul edilen Isparta, şanına yakışır organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Isparta’da Valilik öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün başarılı tanıtım çalışmaları sayesinde son yıllarda tarım turizmde önemli yol kat ediliyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.