Güneyce’de ‘Alabalık Şenliği’ Düzenlendi

İlimiz için önemli bir ekonomik değer olan su ürünleri yetiştiriciliği, İl genelinde önemli bir istihdam da yaratıyor.

Yayınlanma:
Güneyce’de ‘Alabalık Şenliği’ Düzenlendi

İlimiz için önemli bir ekonomik değer olan su ürünleri yetiştiriciliği, İl genelinde önemli bir istihdam da yaratıyor. Isparta genelinde yıllık yaklaşık 3 Bin ton Alabalık üretimi yapılıyor ve bu üretimin yüzde 90'ı ihraç ediliyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da dünyada balık tüketimi desteklemek adına 2022 yılını Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı (IYAFA 2022) ilan etti.

Bu önemli değere vurgu yapmak için ilk kez ‘Isparta İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği’ tarafından ‘Baharda Alabalık Şenliği’ adıyla bir etkinlik düzenlendi.

Güneyce Köyü Çukurçayır Kanyonunda düzenlenen Şenliğe Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, ISUBÜ Rektörü İbrahim Diler ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.