Günlük 20 TL Harçlıklı Arı Yetiştiriciliği Kursu

Günlük 20 TL Harçlıklı Arı Yetiştiriciliği Kursu

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2017 14:09
Günlük 20 TL Harçlıklı Arı Yetiştiriciliği Kursu

İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde Sav Kasabası’ndaki  15-40 yaş arasında tarım üretim yapan kişilere yönelik 25 kişilik arı yetiştiriciliği kursu düzenlenecek. Kurs başvuruları için son tarih 1 Mart 2017.

İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  işbirliğinde arı yetiştiriciliği kursu düzenlenecek.  Sav Kasabası’na yönelik düzenlenecek kurs için başvurular 1 Mart’ta sona erecek.  Kurs için seçmeler ise 2 Mart’ta Isparta Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili olarak İŞKUR İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuru şöyle; “İl Müdürlüğümüz ile Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  işbirliğinde,    Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında; ziraatle uğraşan genç çiftçilere mesleki eğitim verilmesi ile ilgili olarak kırsal kesimde özellikle tarım sektöründe yaşayan işsiz (kendi adlarına herhangi bir iş sigorta girişi olmayan) en az ilkokul mezunu, 15-40 yaş arasında, tarımsal üretimin içindeki Merkez Sav’daki kişilere yönelik Arı Yetiştiriciliği kursu düzenlenecektir. 

KURSA KATILMA ŞARTLARI
                                                        
1 - Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
2 - 15 yaşını tamamlamış olmak,
3 - Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,
4 -  Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,
5 - İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,
6 - Emekli olmamak,
7 - Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
8 - Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülmesi halinde, sadece yükseköğretim ve açık öğretimdeki öğrenciler kurslara katılabilirler.
9 - Kurstan yararlanan kursiyerler, kursun tamamlanmasından itibaren altı ay geçmeden yeni bir kurstan yararlanamazlar.
10-  Kursiyerler ve katılımcılar için kurs ve/veya programlar (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) arasında altı ay bekleme süresi bulunur.
11- Kursu bitirenlere Milli Eğitim Onaylı Belge verilir.
12- Kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı verilecektir.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.