Gürkan İmam-Hatip Ortaokulu’nda İlginç Uygulama

Gürkan İmam-Hatip Ortaokulu’nda İlginç Uygulama

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2019 11:08
Gürkan İmam-Hatip Ortaokulu’nda İlginç Uygulama

Gürkan İmam – Hatip Ortaokulu Müdürü Salih Arslan, okulda oluşturdukları Borç Komisyonu ile acil ihtiyacı olan öğrencilere 5 TL’ye kadar borç verilerek ihtiyaçlarını görmelerinin sağlandığını belirtti. Uygulama öğrencilerin dayanışma ve borca sadık olma duygularını geliştirmeye yönelik hazırlandı.

Doğancı Mahallesinde eğitim veren ve gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel çalışmalarıyla dikkat çeken Gürkan İmam – Hatip Lisesi, okulda özellikle maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik örnek çalışmasıyla takdir topluyor.

ARSLAN; “İHTİYACI OLAN
ÖĞRENCİLERE BORÇ PARA VERİYORUZ”
Okulda oluşturdukları Borç Komisyonu ile acil ihtiyacı olan öğrencilere 5 TL’ye kadar borç verilerek ihtiyaçlarını görmelerinin sağlandığını ifade eden Gürkan İmam – Hatip Ortaokulu Müdürü Salih Arslan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgeleri verdi; “Okulumuz öğrencilerinin büyük bir kısmının yurtta kalması ve maddi durumlarının iyi olmaması sebebiyle öğrencilerimizin maddi ihtiyaçlarını karşılamak üzere ‘Okul Borç Komisyonu’ oluşturulmuştur. Öğretmenlerin ve gönüllü öğrencilerin verdiği paralarla bir havuz oluşturulmuş ve bu komisyon çalışmalarına başlamıştır.

“BORCA SADIK OLMA SORUMLULUK
DUYGUSUNU AŞILIYORUZ”
Borç komisyonunda öğrencilere en fazla 5 lira verilmekte, kendilerine 2 hafta süre tanınıp, getirmeyen öğrencilere bir daha borç verilmemektedir. Bu sayede öğrencilerin aldığı borca sadık kalıp ödemeleri, sorumluluk duygularının gelişmesine yardımcı olmakta ve parayı doğru kullanmayı öğrenmektedirler. Bu çalışmayı okulumuz geçen yıldan beri uygulayıp olumlu sonuçlar almıştır.

PROJE EKİBİ 6 KİŞİDEN OLUŞUYOR
Bu doğrultuda; durumları iyi olmayan öğrencilerin maddi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla oluşturulan ‘Okul Borç Komisyonu’ Proje ekibinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Azime Güleç, Bilgisayar Öğretmeni Selim Çavdar, Rehberlik Öğretmeni Suna Çevik ile Okul Öğrenci Temsilcisi Bünyamin Baskın ve Öğrenciler Mahmut Enes Alpsümer ile Rumeysa Yaşar’dan oluşmaktadır” dedi.

“UYGULAMAYI PROJE HALİNE GETİRDİK”
Gürkan İmam – Hatip Ortaokulu Müdürü Salih Arslan, söz konusu uygulamayı bu sene itibariyle proje haline getirdiklerini belirterek, uygulamaya önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum