Güvenli Trafik Eğitimi Verdi

Güvenli Trafik Eğitimi Verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2019 15:03
Güvenli Trafik Eğitimi Verdi

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çeşitli ilçelerde traktör sürücülerine reflektör dağıttı, güvenli trafik eğitimleri verdi. Çeşitli semineler de düzenleyen Jandarma ekipleri, güvenli trafik denetimlerini de artırdı.

Yaz mevsiminde karayollarındaki traktörlerin karıştığı kazaların genel kazalar içerisinde önemli bir yer tuttuğu, traktörlerin karıştığı kazaların ölümle sonuçlanma oranının diğer araçlara göre yaklaşık dört kat daha fazla olduğu, bu nedenle kabin veya koruyucu çatı kullanımı, traktör ile zirai çalışma alanına giden vatandaşların seyahat ederken dikkat edilecek hususları bilmeleri ve uygulamaları önem taşıyor.

Traktörlerin karayolunu kullandıkları zamanlarda görünürlüklerinin sağlanması amacı ile bulundurmaları gereken sarı ikaz lambası ve römork arkasına takılan reflektörlerin bulunmasının diğer karayolu kullanıcılarının kazalara karışmasını önlediği de bilinen bir gerçek.

Bu gerçekler ışığında Isparta İl Jandarma Komutanlığı, Yalvaç İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerince, yaratılan farkındalığın artırılması, vatandaşların bilinçlendirilmesi, meydana gelebilecek trafik kazalarının önlenmesi amacı ile kontrol edilen ve reflektörleri olmayan traktörlere Yalvaç Kaymakamlığı ve Yalvaç Ziraat Odası işbirliğinde 100 adet reflektör dağıtımı yapıldı.

Isparta İl Jandarma Komutanlığı, Keçiborlu İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerince Karayolu üzerinde tarımsal zirai araçların, traktörlerin, biçerdöverlerin ve diğer tarım araçlarının uygunsuz olarak trafikte seyretmemeleri konusunda (143) trafik eğitim seminerinde uygulamalı anlatılarak 1480 vatandaş ile 3350 sürücü bilgilendirilmiştir. Böylece eğitim uyarı ve kontrol ile yüzde doksan (%90) seviyesine kadar reflektör ve sarı ikaz lambası kullanımı sağlanmıştır

Isparta İl Jandarma Komutanlığı, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ve Senirkent ilçe Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerince vatandaş ve çocuklarımızın trafik kuralları konusunda bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacı ile yaz kurslarında 25 yirmi beş trafik eğitim semineri yapıldı, 278 vatandaş bilgilendirildi.

Yaz ayları süresince Isparta İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından bu konuda eğitim, denetim ve kontroller aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.