H.Kemal Kurt Muhtarlardan Destek İstedi

Ak Parti Milletvekili H. Kemal Kurt, mahalle muhtarlarıyla birlikte yemekte bir araya geldi.

Yayınlanma:
H.Kemal Kurt Muhtarlardan Destek İstedi

Ak Parti Milletvekili H. Kemal Kurt, mahalle muhtarlarıyla birlikte yemekte bir araya geldi. 12 Haziran günü yapılacak olan genel seçimde hem kendisine hem de partisine destek isteyen Kurt, ayrıca gündeme dair açıklamalarda da bulundu

 

Isparta’nın Mahalle Muhtarları ile Öğretmenevi VIP Salonu’nda bir araya gelen Ak Parti Milletvekili Kurt, muhtarlarımızla zaman zaman değerlendirme yapılması gerektiğini hissediyoruz fakat imkanlar el vermiyor dedi.

 

Milletvekili Kurt, bizler muhtarlarla beraber aslında sorunları, sıkıntıları yerinde görmek konuşmak istiyoruz ama olmuyor. Tabi imkânlar el vermiyor. Her iktidarın yapması gerektiği gibi bir takım tedbirler bundan önce yapıldığı gibi bundan sonrada yapılacak gayretler gösteriliyor diye konuştu. Kurt açıklamasında ise; “Bunlar için en iyi sağlıklı sizler muhtarlarımızla da zaman zaman değerlendirme yapılması gerektiğini hissediyoruz. Türkiye geneline ilişkin biliyorsunuz bir takım sıkıntılar var. Başka işsizlik sürekli söyleniyor iktidarıyla, muhalefetiyle Isparta’daki sorunları öne çıkarmak onları dile getirmek bunlara çözüm aramak noktasında bizler Milletvekili olarak bize verilen emanetin gereği diye düşündüğümüz hizmetlerin takip etmek durumundayız. Siz muhtarlarla da bunları istişare etmek gerekiyor. Biliyorsunuz önümüzde 12 Haziran da bir seçim olacak. Bizler 12 Haziran akşamına kadar Milletvekili sıfatıyla vazifemiz devam ediyor. Önümüzde seçim telaşı var tekrar milletvekili olmak için bir takım çalışmalara gireceğiz. Bu anlamda gerek şahsımıza gerek partimize bir takım desteklerinizi bekleriz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar bize göre iyi çalışmalardı bunun için destek bekleriz. Ast olan şey şu bize 2007 22 Temmuz da verilen yetkiyi emaneti lakıyla son ana kadar taşımak son ana kadar ulaştırmak asıl sorunumuz bu. Tekrar yetki verilecek olursa Isparta da ne yetki gerektiriyorsa onlar olur. Bizde nihayetinde seçilen insanlarız. Bunlar kişileri bağlayan şeyler. Amacımız birlikte hareket edebilmek. Gerçekten birbirimizle kişiliğimizi tanıtacak ilişki kurmak için çalışacağız” şeklinde konuştu

 

 

“ÇİFTÇİLERİMİZİN ÖRGÜTLENMESİ GEREKİYOR”

Ak Parti Milletvekili H. Kemal Kurt basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çiftçilerin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların örgütlenmesi gerektiğini dikkat çeken Kurt, yapılacak girişimlerle bir araya gelmelerini gerektiğini vurguladı.


Milletvekili Kurt konuya ilişkin açıklamasında ise; “Tarım destekleri ile ilgili Kurt; “Tarım destekleri bugün başlayan bir faaliyet değil. Tarımın Isparta olarak önemi ekonomik girdiği ve hayatımızın devamı için sağladığımız uğraş alanı o anlamda Isparta da gerek hayvancılık, gerekse tarım uğraş veriyor. İnsanımızın yaşam koşulunu geliştirmek anlamında tarımın şehrimiz için ciddi önemi var. Şehrimiz sanayi şehri değil. Önümüzdeki süreçte bu hususta yapılacak olan gayretler çabalar muhakkak olacaktır. Ama devamlı sürekli olan şey hammaddesi kendi içinde bulunan bir sanayi oluşturabilirse özellikle bütün dünyada bu yüzyılda gıdanın çok önemi var bunu düşünürsek değerlendirebilirsek gerçekten büyük adımlar atmış oluruz. Çünkü biz bu anlamda yoksul, mağdur bir millet değiliz. Ülkemiz gün geçtikçe zenginleşiyor. Bizim ticaret ve sanayi anlamında diğer şehirlere göre bir adım geride fakat Isparta’mızda tarım ve hayvancılıkta çok iyiyiz ve daha da geliştirmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda mevcut potansiyel ciddi anlamda arttı Isparta’mızda. Çiftçilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın örgütlenmeleri gerekiyor. Yapılacak girişimler için bir araya gelmeleri gerekiyor. Isparta’da ciddi anlamda hayvancılık potansiyel oluştu. Süt’e dayalı işlenmesinde bunların ticaretinde yapılanmasında paramız yok en büyük sıkıntımız orda. Bu anlamda birkaç girişimler var. Bugün Isparta 5 yıl öncesine göre mevcut üretim potansiyelini ikiye katlamıştır fakat bir 10 daha katlanır mı? bence katlanır. Çünkü imkanlarımız var. Sanayileşme ve pazarlama ticarette yeni yatırımcılara ihtiyacımız var. Bu anlamda hepimize sorumluluk düşüyor. Sadece çiftçinin sorunu değil bu iş” diye konuştu

 

“YENİ HÜKÜMLER GELİYOR”

Eğirdir ilçesinde özel hüküm belirleme çalışmalarının yapıldığını söyleyen Ak Parti Milletvekili Kurt, orada iyi tarım uygulamalarına geçilecek, göle zarar vermeyecek yeni hükümler geliyor buda gölü korumak içindir dedi.


Kurt; “Eğirdir konusunda konuşacak olursak Eğirdir’le ilgili özel hüküm belirleme çalışmaları yapıldı. Orada iyi tarım uygulamalarına geçilecek göle zarar vermeyecek yeni hükümler geliyor buda gölü korumak için. Gölün 30 metre mesafedeki alan bir yeşil kuşak haline getirilecek ve bir şekilde tarım uygulaması olacak. Gölün tabi varlığına, tabi yapısına zarar vermeyecek şekilde kimyasal ilaçlı tarım yapılmaması için tedbirler alınacak yani elmamızı koruyabilmiş olacağız. Bunu öğrenmemiz lazım.


Isparta amele zihniyetinden artık kurtulması lazımdır. İçimizde amelelerimizde olacak, içimizde ustalarımızda olacak, müteahhitlerimizde olacak, sanayicimizde olacak içimizde iş adamımızda olacak fakat herkes şimdi amele olmak istiyor” şeklinde konuştu.

 

“ISPARTA’DA EKMEK VAR, İŞ VAR“

Ak Parti Milletvekili H. Kemal Kurt, Isparta göç alan üçüncü şehir Isparta’nın olduğunu dikkat çekerek, başkaları niye Isparta’ya geliyor, çünkü Isparta’da ekmek var, iş var dedi

Kurt; “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile ilgili olarak Isparta’yı merkez yapmışız inşallah önümüzdeki gönlerde 5 yıldızlı otelin temel atma töreni de atacağız. (BAKA) buraya destek veriyor. Herkes otel için üzerine düşen görev ne ise yapsın o arkadaşları bizlerde görelim. Isparta için ne diyoruz; Türkiye’nin en iyi yaşanabilir ilk üç kentinden biri Isparta diyoruz. Daha da ileri gidiyoruz Isparta göç alan üçüncü şehir Isparta diyoruz. Başkaları niye Isparta’ya geliyor çünkü Isparta’da ekmek var, iş var. Isparta’dan bir Cumhurbaşkanı çıkarmışız 40 yıl adımız geçmiş” dedi.

 

“ISPARTA’DA KIŞ TURİZMİ İMKANI VAR”

Isparta’da kış turizmi imkânının olduğunu söyleyen Milletvekili Kurt, önümüzdeki aylarda sporla alakalı bir iki bakanımızı Isparta’ya getireceğiz dedi. Davraz Kayak Merkezi’nde kış merkezi ile alakalı stadyumla ışıklandırmalarıyla alakalı Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz beyi kandırmaya çalışıyorum. Isparta’da kış turizmi imkanı var. Bunu yerinde görmelerini istiyorum” ifadesini kullandı.

 

“SÜREKLİ SUÇLANIYORUZ”

Teşvikle ilgili Isparta’mızda ciddi bir sıkıntı var diyen Ak Parti Milletvekili Kurt, sürekli suçlanıyoruz. Niye biz 3. sırada olmadık vatandaş bunu kafaya koymuş. Diyorsun ki; BAKA var, Tarım ve Kırsal Kalkınma ajansımız var onla aşabiliriz diyorsun ama bir faydası olmuyor. Ben bunu tek başıma çözemem el birliği ile çözebiliriz. Bizler Isparta’daki sorunları sıkıntıları biliyoruz 22 Temmuz seçimlerinde de seçildiğimiz takdirde kaldığımız yerden devam edip sorularımızı işin sahiplerine ulaştıracağız” dedi.

 

“BİZİM HİÇBİR KAYGIMIZ DERDİMİZ YOK”

Isparta Belediyesi’nde satın alma ve ihale ile ilgili evrakların soruşturma nedeniyle toplanması ile ilgili olarak konuşan Ak Parti Milletvekili H. Kemal Kurt, Belediye Başkanı Y. Ziya Günaydın niye neden dolayı iktidarı suçluyor anlamış değilim dedi. Kurt; “Hizmetine inandığın insanın etrafında çalışan güvendiği insanın vatandaş olarak devletin çarkının işleyişinde yapılan bir işlem bu sadece burada yapılan bir işlem değil. Bu sorunların aynısı Tokat Belediyesinde de var bu soruşturma. Ben eğer bir Allahın kuluna iftira atmış söz söylediysem yazıklar olsun bana. Bizim siyasetimizde yok böyle bir şey. Sizin yapacağınız şey suçsuz olduğunuzu kanıtlayabilmek eğer sizi zan altında bıraktıysam bunu da söyleyin. Ak Parti 8,5 yıldır iktidar olan bir partidir. Bizim hiçbir kaygımız yok derdimiz yok. Biz Isparta halkına tezgâh kurmayız. Bizi buralara getiren Isparta halkına oyun oynamam. Muhalefet şuanda yaptığı şey konuşmak için konuşmak” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.