“Haddine Değilse, Bu Konuda Konuşmayacaksın O Zaman”

Ispartaspor eski Teknik Direktörü Hakan Şimşek, kulübe neden transfer yasağı koydurduğuyla ilgili basın toplantısı yaptı.

Yayınlanma:
“Haddine Değilse, Bu Konuda Konuşmayacaksın O Zaman”

Ispartaspor eski Teknik Direktörü Hakan Şimşek, kulübe neden transfer yasağı koydurduğuyla ilgili basın toplantısı yaptı.

Bu konuda tepki gösterilen Şimşek, geçmiş yıllarda kendisinin kulübe büyük fedakârlık yaptığını belirterek; “Ancak, Urfaspor maçının ardından benim görevime son verilmesinin devamındaki süreçte şahsıma karşı gerçekleştirilen davranışları asla hak etmedim” dedi.

Başarısız devam eden bir süreçte kendisinin Teknik Direktörlük görevine son verilmesinin son derece normal olduğunu ancak, bunu kendisine tebliğ edilmesinde bile büyük haksızlıklar yapıldığını söyledi.

ŞİMŞEK; “ISPARTASPOR İÇİN YAPTIĞIM FEDAKARLIKLAR HEMEN UNUTULDU HERHALDE?”

Isparta’nın bir evladını olduğunu ve bu tür tepkileri hak etmediğini söyleyen Hakan Şimşek, dün saat 16.00’da yaptığı basın toplantısında şunları söyledi; “Futbolculuğum ve hocalığım döneminde çok fedakârlık yaptım. 2. Lige çıktığımız dönemde Play-Off maçına çıkmadan önce tesiste futbolcularımız bizim odamıza geldi. ‘Bize vaat eden şampiyonluk protokolüyle alakalı siz ne düşünüyorsunuz? Siz ve yardımcılarınızla birlikte ücretlerini bu protokole dahil etmek istiyoruz’ dediler. O dönemin kaptanı Serdar Ümit Deniz’i arayarak sorabilirsiniz.

Şunu söylemiştim: ‘Arkadaşlar bizim için ücret önemli değil. Siz en büyük ücreti bu final maçını çıkıp, kupayı buraya getirdiğinizde bize vereceksiniz. Siz yöneticilerle konuşup kendi fiyatlarınızı yazın bizi dahil etmeyin’ dedim.

“ŞAHSIMA YANLIŞ DAVRANILDI BEN DE HAKKIMI SONUNA KADAR ARADIM”

Ben Ispartaspor’un sıkıntılı dönemlerinde de görevler aldım. Hiçbir şekilde maddiyat istemedim. Ayrıca Ispartaspor’un eski Başkanı Mehmet Ali Çelik döneminde de bir çok fedakarlık yaptım. 72 bin TL alacağım vardı. Kat kat daha üstünü Ispartaspor’dan almadım. Bunu hiçbir zaman kamuoyuna adamlık yaptık demedik. Yeri geldiğinde fedakarlık yapmasını biliriz bizimle ilgili farklı görüşler olursa hakkımızı da almayı biliriz” dedi.

“AVUKATIMIN TELEFONU KAPALIYDI”

Bu davranış şeklini hak etmediğini ve yaşadığı süreci anlatan Şimşek, şu ifadelerde bulundu: “Geçen yılki hocalara benden hocalara göre daha cüz-i rakamlarla bir anlaşma sağladık. Belki takımla uyum yakalayamadık, başarısız bir maç periyodu geçti ve sonuç olarak başarısız olduk. Fakat en çok üzüldüm nokta evet ben federasyona verdim. Göreve gelirken 10 yöneticiyle oturduk imzamızı attık. Görevi bırakırken de eski öğrencim yönetici Atakan Turan beni aradı.

Atakan Turan’la bir restoranda yemek yiyordum, orada buluştuk.. ‘Ben bu takımı şampiyon yapan hocayım. Ben bu memleketin çocuğum. Ben bu davranış şeklini hak etmiyorum. Ya Hakan olmadı, gel helalleşelim’ deyip kulüpte görevime son vermeleri gerekiyordu. Bana bunu bir restoranın bir köşesinde bildirilmemeliydi. 140 bin peşinat aldım. Bu parayı geri vermem için de dava açtılar ve kaybettiler. Ben bir spor avukatıyla çalıştım. İstanbul’da yaşıyor avukatım.

“TRANSFER YASAĞINI BİR AY ÖNCEDEN BİLİYORLARDI”

Transfer yasağı kulübe bildiriliyor. İnegölspor maçı günü bu federasyon sizi söylemiyor. 1 ay gibi bir süre var. Transfer yasağı koyduktan sonra ve transfer dönemi sürecine kadar bir ara var. Pazar günü transferin son gününde 2 transferin yapılması söz konusu. Pazar günü 6 ile 8 arası malzemeci Ali beni arıyor. ‘Depremzede bir oyuncu var. Şu transfer yasağını kaldır da bu çocuğu alalım’ diyor. Beni başka arayan olmadı. Arayan var diye iddia eden varsa telefon görüşmelerime bakılabilir. Ben bunu hak etmediğimi düşünüyorum.

Ben kendi mukavelemdeki alacağımı almak istiyorum. Ben izlenen yola karşıyım.Avukatı. ‘Sezon sonuna kadar erteleyebilir miyiz’ diye aradım. Ancak avukatımın Pazar günü telefonu kapalıydı. Isparta’da olsa biner arabaya giderim. 10-15 gün önceden bilgi verildi. Niye son dakikaya bağlanıyor. Alınan kötü sonuçta bize ihaleye yıkmaya çalışacaklar.

Evet, ortada bir başarısızlık varsa ki o dönemde vardı. Bu konuda Yönetim Teknik Direktör ile yollarını ayırmak istiyorsa çağırır beni ‘Hakan Hoca bundan sonra seninle çalışmak istemiyoruz. Bugüne kadar yaptığın çalışmalar için teşekkür ederiz’ derler bende kendilerini bu davranışlarından dolayı tebrik ederdim. Ama böyle yapmadılar.

“HADDİNE DEĞİLSE, BU KONUDA KONUŞMAYACAKSIN O ZAMAN”

Teknik Direktörün verdiği açıklamayı takip ettim. ‘Haddine değilse hadsiniz yapmayacaksın’ İyi niyetli bir yönetim var. Yiğidi öldürüp hakkını yemeyelim. Ispartaspor tarihinde iyi bir yönetim kuruldu aslında. Yemeğinden tüm imkanlarına kadar seferber ettiler. Acele edildi.

Atakan Yazgan Başkanın geç bırakmasından dolayı sıkıntılar oldu. Alacağımı aldığımda da bu parayı dokunmayıp bir bağışta bulunacağım. Bunu da yapınca açıklayacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.