Haftada Her Gün Uçuverin Gari…

DHMİ’nin 80’nci yılı Isparta’da da kutlandı. Yılın ilk 9 ayında 137 bin kişinin Süleyman Demirel Havalimanı’nı kullandığını belirten Havalimanı Müdürü İlhan Demir, haftada 3 gün olan uçuşların 7 güne çıkması için çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2013 10:57
Haftada Her Gün Uçuverin Gari…

DHMİ 80’nci yaşını kutladı. Vali yerine Vali Yardımcısı Belediye Başkanı Yerine Başkan Yardımcısının katıldığı kutlama töreninde Burdur’u da yardımcılar temsil etti.

Barida Hotel’s de geçtiğimiz cumartesi günü Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin 80’nci yılı kutlandı.

Kutlamaya Isparta Vali Yardımcısı Mestan Deniz, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, Burdur Vali Yardımcısı, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı ve davetliler katıldı. Süleyman Demirel Havalimanı’nın açılışında katkı da bulunanlara plaket verildi.

Süleyman Demirel Havalimanı Müdürü İlhan Demir, Devlet Hava Meydan İşletmesinin 80’nci yılının mutluluğunu yaşadıklarını ve ileriki günlerde uçuş seferlerinin her gün olacağının müjdesini vererek, “Devlet hava meydanları işletmesi genel müdürlüğünün 80’nci yılını kutlamanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. İleri ki günlerde de iç ve dış hat uçuşlarında haftanın her günü uçuş olacak” dedi.

HAFTANIN HER GÜNÜ UÇUŞ SEFERLERİ OLACAK
Isparta Vali Yardımcısı Mestan Deniz ise yaptığı konuşmasında şu açıklamalara yer verdi.

“Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Süleyman Demirel Havalimanı, Isparta – Burdur ve Afyon’daki vatandaşlar her zam havalimanımızı kullanabilirler. Şu anda haftada 3 gün uçak seferi yapılıyor. İleriki günlerde her hafta uçuş seferleri olacak. Havalimanımız bölgede herkese rahatlık sağlayacak” dedi.

TÜRKİYE’NİN GÜZEL YÜZÜ OLMUŞTUR
Süleyman Demirel Havalimanı Müdürü İlhan Demir, DHMİ’nin kuruluşu hakkında bilgi vererek, Türkiye için çok önemli bir kuruluş olduğunu söyledi.

Demir, “Devlet hava meydanları işletmesi genel müdürlüğünün 80’nci yılını kutlamanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Bildiğiniz üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstikbal Göklerdedir ifadesiyle havacılıkta yeni bir vizyon çizmiştir. 20 Mayıs 1933 tarihinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi temeli oluşturulmuş, bugün DHMİ Turizm kapısı Türkiye’nin güzel yüzü olmuştur.” dedi.

500 BİN VATANDAŞA HİZMET VERİYORUZ
Havalimanı Müdürü İlhan Demir, havalimanını 3 ilin sıkça kullandığını ve 500 bin kişinin uçak yolculuğu yaptığını belirterek, “21 Temmuz 1997 yılında faaliyete başlayan Süleyman Demirel Havaalanımız bugün itibariyle Isparta – Burdur il ve ilçeleri ile Afyon ve Konya ilimize yakın ilçelerine daha çok hizmet vermektedir. Bu da yaklaşık 500 bin insanımıza hizmet verdiği anlamına gelmektedir” dedi.

3 AYDA 30 İÇ HAT, 112 DIŞ HAT UÇUŞU OLDU
Havalimanı Müdürü İlhan Demir, havalimanında son 3 ay içerisinde iç ve dış hat seferleri hakkında bilgi vererek, “Şu anda haftada 17 yolcu uçağı ile hizmet verilmektedir. Bunun 3’ü İstanbul iç hat tarifeli seferleri, 14 seferin ise dış hat seferlerini oluşturmaktadır. Temmuz – Ağustos – Eylül 2013 aylarında ortalama 30 sefer iç hat uçuşu, 112 sefer de dış hat uçuşu olmuştur” şeklinde konuştu.

İLK 9 AYINDA 137 BİN KİŞİ
2013 yılının ilk 9 ayında 137 bin kişinin havalimanını kullandığını belirten Havalimanı Müdürü İlhan Demir, şu anda Isparta’da faaliyet gösteren Er – Ah Havacılık Pilot Okulu’nun da faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Demir, “Ocak 2013 ayından bugüne kadar yılın ilk dokuz ayında 137 bin yolcu havalimanımızı kullanmıştır.

Dış hat uçak tarifemiz 2013 yılında yüzde 100 artarak 780 uçak olmuştur. Yine özel bir havacılık firması tarafından işletilen Er – Ah Havacılık pilot okulu faaliyetlerine devam etmektedir. Okulda Türk ve yabancı öğrencilerin eğitim aldığı, 18 ayda yaklaşık 60 pilot mezun edilmekte, aylık 2 bin – 2 bin 500, iniş – kalkış yapılarak, ortalama bin saat uçuş yapılmaktadır” diye konuştu.

ANKARA’DAN ISPARTA’YA KARA HAVACILIK OKULU
Süleyman Demirel Havalimanı Müdürü İlhan Demir, Kara Havacılık Okulu İskan tesisleri yapım inşaatının devam ettiğini ve ileriki günlerde Ankara Güvercinlik Kara Havacılık Okulu Isparta’ya taşınacağının müjdesini vererek, “Ayrıca Kara Havacılık Okulu İskan tesisleri yapım inşaatı hızlı bir şekilde devam etmekte olup inşaatın bitmesi ile Ankara Güvercinlik Kara Havacılık Okulu Isparta’ya taşınacaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum