Hak Arayan Kutsal Bir Meslektir

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Isparta Baro Başkanlığı Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2013 11:06
Hak Arayan Kutsal Bir Meslektir

Atatürk Anıtı'na Isparat Barosu Başkanı Gökmen Gökmenoğlu tarafından çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Düzenlenen törende konuşan Baro başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, “Isparta Barosu olarak biz daima hukukun üstünlüğü yanındayız. Son 10 yılda avukatlara yönelen şiddet ve hatta ölüm olayları bizleri son derece üzmektedir. Ispartamızda da maalesef Fatma Sevik arkadaşımız görev başında şehit edilmiştir. Onu saygıyla anıyoruz. Avukatlık herşeyden önce savunmadır. Biz Isparta’da maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın davalarını ücretsiz olarak savunuyoruz.” dedi.

Daha sonra Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Isparta Valisi Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleştirilen ziyaretten Baro Başkanı Gökmenoğlu tarafından Vali Oğuz’a avukat cübbesi giydirildi. Gökmenoğlu, “Sen bizim üstadımızsın Sayın Valim. Bu cübbeyi sana giydirmekle şeref duyuyoruz” dedi.

Vali Oğuz yaptığı konuşmasında, “Sayın meslektaşlarım gününüz kutlu olsun. Avukatlık hak arayan kutsal bir meslektir. Milli kültürümüzde hak çok önemlidir. Herkes kendi hakkını koruyamayabilir. Bunun için avukatlık her zaman vatandaşın savunulması için lazımdır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.