Hakan Yılmaz'dan Maçın Hakemlerine Büyük Tepki

Isparta32spor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz maçın hakemlerine ateş püskürdü.

Yayınlanma:
Hakan Yılmaz'dan Maçın Hakemlerine Büyük Tepki

Türkiye 2. Ligi Beyaz Grup'ta mücadele eden Isparta32Spor, şampiyonluk adaylarından Esenler Erokspor'la golsüz berabere kaldı.

Karşılaşmayı Tekirdağ Bölgesinden Levent Buğra Vartemel, Bursa Bölgesinden Erdi Abdülcemit Sayar, Kayseri Bölgesinden Osman Baruk ve Aksaray Bölgesinden Volkan Okur isimli hakemler yönetti. Tüm takdir haklarını Esenler Erokspor'dan yana kullanan karşılaşmanın hakemi Levent Buğra Vartemel, kartların büyük bir çoğunluğunu Isparta32sporlu oyunculardan yana kullandı. Halil Duman'ın kırmızı kart görmesiyle Isparta32spor, 28. dakika 10 kişi mücadele etti.

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz maçın hakemlerine ateş püskürdü.

Yılmaz, “Yaklaşık 35 dakika 10 kişi oynayan takımımız çok ciddi bir savunma yaptı, alanları iyi kapattılar. Özellikle temas oyununda eksik kalmaya rağmen çocuklar çok ciddi bir eforla oynadılar. Zaten bizim takımımız çok yüksek. Bu takım duygusu bizi en fazla en diri tutan özelliğimiz.

Bugün de o takım duygusunun sahada mücadeleye yansıması ve 10 kişiye rağmen puana neden oldu. Çocukları tebrik ediyorum. Hakemle alakalı da en çok rahatsız olduğum şey, oyuncularımıza uygulanan mobbing di. Yani, henüz daha ikinci ligdeki ilk maçı yöneten bir hakemin böyle bir maça verilmesini anlam veremedik. Destek olmak lazım ama benim ölçülerinde çok kötü bir maç yönetti ve ayrıca kendi hoca değerlendirmem kesinlikle yeteneksiz bir hakem. Özellikle bazı pozisyonlarda çocuklara davranışları, oyunculara davranışları, tehditleri hiç böyle bir şey görmedim. Ben bugüne kadar bu tür hakemler eskide kaldı. Yani taşıdığı düdüğün ağırlığını bilmeyen, yönetmeyi, eziyet haline getiren bir hakemdi. Çok şaşırdım açıkçası. Ben genç hakemlerin, yeni gelen hakemlerin buralara gelirken çok da kolay gelmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hak ederek gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ben maçtan ziyade hakem yeteneğiyle ilgili söylemek istiyorum: Çok kötü bir maç yönetti. Davranışları, davranış modeli oyuncularla olan diyaloğu ve tehdit etmesi. Ben bu tür hakemlerin çok eskide kaldığını düşünüyorum. Yenilerinin de bu şekilde davranmaması gerektiğini düşünüyorum. Benim ölçeğimde yeteneksiz bir hakem. Umarım Futbol Federasyonu bunu mutlaka değerlendirecektir. Çünkü futbol ailesi içinde hak eden kişilerin hak ettiği yerlerde olması gerektiğini düşünüyorum. Sadece bir maç, kötü yönetti maçı söylemi değil bu tabii ki yönetim bununla alakalı futbol federasyonuna gereken başvuruları yapacaktır. Ben de bir hoca olarak daha iyi hakemlerimizin olduğunu ve bu tür kötü hakemlerin de yukarı gelmesi gerektiğine inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.