Halen Daha Elektrik Yok!

Halen Daha Elektrik Yok!

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2022 12:47
Halen Daha Elektrik Yok!

Isparta son 20 yılın en yoğun kar yağışını aldı. Yollar kapandı, elektrikler kesildi. Ispartalıların dilinde ise, “Yollar kapanır açılmasını evimizde bekleyebiliriz. Ama evimiz sıcaksa” diyerek, elektrik dağıtımından sorumlu şirketi topa tuttu.

BUNUN HESABINI KİM VERECEK?

Isparta’da halen daha elektrik verilemeyen mahalleler var. Bu mahallelerde yaşayan insanlara bir günden fazla elektrik ulaştırılamadı. Evlerinde yeni bebeği olanlar, yaşlı anne veya babası olanlar, hastası olanlar tamamen soğuktan mağdur oldu.

FIRSATÇILIĞIN DANİSKASI

Evlerinde elektriği olmayan mağdur durumdaki insanlar, soğuktan korunmak için otelleri tercih etmek zorunda kaldı. Bazı otel fiyatlarının da dün tavan yapması fırsatçılığın daniskası olarak nitelendirildi. Otel fiyatlarının artmasına rağmen ebeveynler çocuklarını soğuktan korumak için konaklamayı tercih etmek zorunda kaldı.

1900’LERİN KARA KIŞI DEĞİL 2022 ÇAĞININ KARA KIŞI

Isparta’nın elektrik dağıtımından sorumlu firmanın halen daha bazı mahallelere elektrik ulaştıramamasının nedeni belli değil. 2022 yılında hava şartlarının günler öncesinden aktarılmasına rağmen tedbir almayan yada alamayan firmanın kentte insanlara yaşattığı zorluğun hesabını kim verecek diye soran mağdurlar, “Biz elektrik faturalarımızı zamanında ödüyoruz. Ödemesek gelip hemen keserler bizi çaresiz bırakırlar. Faturasını ödediğimiz elektriği o zaman her ne olursa olsun bize ulaştırmak zorundalar. Kaldı ki 2022 yılındayız. Teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde, bu kadar fahiş faturalar ödediğimiz bir firma, nasıl olurda bu insanları bir günden fazla soğukla baş başa bırakabilir” diyerek tepkilerini gösterdiler.   

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum