Halıcı: Eğirdir Gölü'nü Korumalıyız

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, "Gölün korunması için acil eylem planları uygulanması gerekiyor" dedi.

Yayınlanma:
Halıcı: Eğirdir Gölü'nü Korumalıyız

İktidarın Eğirdir Gölü'nün korunması noktasında adım atmadığını ifade eden CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, "Gölün korunması için acil eylem planları uygulanması gerekiyor" dedi.İl Başkanı Halıcı: İktidar, Eğirdir Gölü konusunda uygun adımları atmıyor.

Eğirdir Gölü'nün korunması noktasında çözüm önerilerinde bulunan İl Başkanı Halıcı, şöyle konuştu: "İktidar bu kadar ciddi bir konu da bizi dinlemiyor, işi akışına bırakmış durumda. Her zaman gündemimizde olan ve olması gereken önemli bir değerimiz.

Yağışların arttığı geçici dönemlerde, işte Eğirdir gölünde şöyle geçici dönemlerde işte kodu yakaladık gibi bir takım açıklamalar yapıldı. Bizde dedik ki gündemin en yoğun olduğu ayları görelim. Su tüketimi ne oluyor, Eğirdir’in rezerve kodu ne duruma geliyor? Burada çok acil eylem planlarının alınması gerektiği görüyoruz.

Yapamadıkları kapalı basınçlı sulama sistemleri, hava sistemleri yüzünden, yanlış gölet projeleri yüzünden Göl’ün beslenimini siz yıllar içinde kestiniz. Bu arada su tüketimi arttı. Sanayi sektöründe günden güne artıyor.

Heslerin su kullanma mevzusu var. Bunların hepsini üst üste koyduğumuz zaman korunması, muhafaza edilmesi ve bizden sonraki kuşaklara aktarılması gerekir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.