Halıcı:Kapalı Alanlarda Maske Kullanımı Erken Terk Edildi

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, artan koronavirüs vakalarını değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2022 12:01
Halıcı:Kapalı Alanlarda Maske Kullanımı Erken Terk Edildi

Türkiye geneli ve Isparta'da koronavirüs vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Vaka sayılarındaki artış, muhalefetinde gündeminde. CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, artan koronavirüs vakalarını değerlendirdi.

İl Başkanı Halıcı, "Kapalı alanlarda maske kullanımı bizce erken terk edildi" dedi.Yeni varyantları da görüldüğü salgından Türkiye ve Isparta'da oldukça etkileniyor. Haziran ayında tek haneli rakamlara gerileyen vaka sayıları Temmuz ayıyla birlikte yeniden yükselişe geçti.

Uzmanlar ise Covid 9 hastası, 1 kişinin hastalığı 19 kişiye bulaştın olabileceğini açıkladı. Artan vaka artışları muhalefetin de gündeminde Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Yalım Halıcı, artan covid 19 vakalarını değerlendirdi.

CHP İl başkanı Halıcı, “Kapalı alanlarda maske kullanımı bizce erken terk edildi” dedi.İl Başkanı Halıcı, pandemi döneminde kurulan bilim kurulu hakkında da konuştu. İl başkanı Halıcı, “Vaka sayıları bayağı azalmıştı. Hem dünyada hem Türkiye'de ve hızlı bir normalleşme süreciyle beraber biz eski günlere geri dönmeye çalışıyoruz.

Korona pandemi öncesindeki günlere geri dönmeye çalışıyoruz fakat bu biraz fazla hızlı gerçekleşti. Biz de çabuk unutuyoruz. Herhalde. Toplum olarak da bazı şeyleri büyük bir sıkıntı içerisinden geçtik. 2 yıl boyunca şimdi bakın bu problem. Tamamen çözülmeden siz bütün önlemleri elinizin tersiyle bir yere gidemezsiniz. Mesela kapalı yerlerde maske kullanımı bizce erken terk edildi.

Maske kullanımına insanların toplu olarak yer aldığı kapalı yerleri kastediyorum. Açık havayı kastetmiyorum, yerlerde devam edilmeliydi. Bu gidişata baktığımızda gördüğümüz şu, umarız aynı sıkıntıları tekrar yaşamayız çünkü. Toplum açısından çok büyük. 1 hem sağlık yakamı hem sosyal yıkım hem de ekonomik yıkım gerçekleşti. Kimsenin o günleri geri dönmeye tahammülü yok. Bir bilim kurulu vardı değil mi? Bilimsel bir bakış açısı vardı ortada. Yine aynı bilimsel bakış açısıyla şu anda kapatma vesaire gündeme gelmesi.

Bizce de doğru değil fakat kapalı yerlerde alanlarda ivedilikle tekrar maske zorunluluğu getirilebilir. Çünkü hızla sağlık sisteminin yeniden kilitlenmeye başladığını görüyoruz. Covid servisleri oluşturulmaya başlandı.

O sıfıra indiğimiz çok ya da düşük günlerden bugüne hesapladığımız zaman bu inanılmaz hızlı bir artış çok daha fazla beklemeden hemen. Öngörülü 1 şekilde ne yapmalıyız? Masaya yatırmamız gerekiyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum