Halk Otobüsleri: Şartlar Böyle Devam Ederse Kontak Kapatacağız

Şehir içi ulaşımda ‘zam’ talebiHalk otobüsleri: şartlar böyle devam ederse kontak kapatacağız

Yayınlanma:
Halk Otobüsleri: Şartlar Böyle Devam Ederse Kontak Kapatacağız

Isparta’da şehir içi ulaşımı sağlayan Halk Otobüsleri Kooperatifi esnafı, artan maliyetler nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. En son akaryakıt 14 lirayken biniş fiyatlarına zam alan Halk Otobüsleri Kooperatifi, yaklaşık 2,5 ay önce belediyeden talep ettikleri fiyat güncellenmesinin değerlendirilmesini istiyorlar. Kooperatif Başkanı Faruk Daşdöner, “Şartlar böyle devam ederse esnafımız bugünleri atlatamayacak, kontak kapatacak” dedi.

Akaryakıt fiyatları,,, artan maliyetler… Isparta’da şehir içi ulaşımı sağlayan Halk Otobüsleri Kooperatifi kontak kapatma noktasına geldi.

Son olarak akaryakıt 14 lirayken biniş fiyatlarına güncelleme yaptıklarına dikkat çeken Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, “akaryakıt ve diğer maliyetlerimiz 3 kat arttı. Bu nedenle 2,5 ay önce belediyeden zam talebinde bulunduk. Bu talebimizin en kısa sürede değerlendirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

DAŞDÖNER: ŞARTLAR BÖYLE DEVAM EDERSE ESNAFIMIZ BUGÜNLERİ ATLATAMAYACAK, KONTAK KAPATACAK

2 aydır kooperatif üyelerine herhangi bir gelir dağıtamadıklarını ifade eden Daşdöner, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Yaklaşık 3 yıl önce covid-19 süreci ile başlayan ekonomik sıkıntılarımız, Rusya-Ukrayna savaşı ile had safhaya çıktı. Eylül ayında 7.50 lira olan akaryakıt fiyatları 31 liraları gördü, şu anda 24 lira. Tüm bunların yanında bizim yedek parça, sigorta, araç bakım-onarım, işletme giderlerimizde yaklaşık 3 kat arttı. Bununla ilgili biz Belediye Başkanımızdan bir talepte bulunmuştuk. Belediye Meclisimiz de bize maddi destek verdi ama artık verilen maddi destekte gelinen noktada yetersiz kaldı. Biz akaryakıt fiyatları 14 lira iken biniş fiyatlarına güncelleme yapmıştık. Bugün akaryakıt fiyatları 24 liraya çıktı. Bundan dolayı biz belediye meclisimizden 2,5-3 ay önce bir zam talebinde bulunduk. Belediye Başkanımız bu zam talebimizi belediye meclis üyeleriyle görüşerek, değerlendireceğini söyledi. Biz bu talebin en kısa sürede karşılık bulmasını, değerlendirilip mevcut koşullarla yeniden revize edilmesini belediyemizden talep ediyoruz. 2 aydır biz üyelerimize herhangi bir hak ediş, bir gelir dağıtamıyoruz. Üyelerimiz çok zor durumda. Araçlarını artık yürütemez hale geldiler. Bozulan araçlarımızı yaptıramıyoruz. Şartlar böyle devam ederse halk otobüsleri esnafımız bugünleri atlatamayacak, kontak kapatma noktasına gelecek. Yaz dönemiyle bu daha da arttı. Kışın öğrencinin olduğu dönemlerde tekeri döndürmeye çalışıyorduk. Maliyetlerimizi karşılıyorduk. Maliyetlerin artması, akaryakıtın artması, giderlerin artması artık bizi tıkanma noktasına getirdi. Biz bu konuda belediyemizden bize desteklemelerini, biniş fiyatlarının güncellenmesini talep ediyoruz” dedi.

ISPARTA’DA 4,5 TL OLAN ABONMAN BİLETİ BURDUR’DA 7,5 TL

Isparta’da 4,5 lira olan abonman biletinin Burdur’da 7,5 lira, 5 lira olan paralı binişin ise 10 lira olduğuna dikkat çeken Halk otobüsleri Kooperatifi Başkanı Daşdöner, “bu nedenle Belediye’mizden ulaşım fiyatlarının artırılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
Daşdöner, “Burdur bizim komşu ilimiz. Burdur Isparta nüfusunun ve yerleşiminin yarısı noktasında. Bizde 3,75 olan öğrenci biniş fiyatı Burdur’da 5 TL. Bizde 4,5 lira olan tam abonman fiyatı Burdur’da 7,5 lira. Isparta’da parasız 5 lira iken, Burdur’da 10 lira. Bu dahi bizim zam talebimizin ne kadar yerinde ve haklı olduğunu gösteriyor. Biz fiyatların güncellenmesi noktasında belediyemiz ile belediye meclis üyelerinden destek, Isparta halkından da anlayış” bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“DAYANMA GÜCÜMÜZ KALMADI, ZAM YAPILMAZSA KONTAK KAPATACAĞIZ”

Bugüne kadar Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in verdiği destekle ayakta durabildiklerini belirten Halk otobüsü esnafı da, “Maliyetler arttı. Artık Belediye Başkanımızın da verdiği destek yetersiz hale geldi. Biz bu işin içinden çıkamaz ve kontak kapatma noktasına geldik. 3 aydır ücret almadan evimize gidiyoruz. 1 şoförümüzü çıkardık, kooperatif üyeleri otobüste şoförlük yapıyor. Personelin maaşlarını ödemiyoruz. Bir teker geçen 1.700 lira iken oldu 6 bin lira. Bir teneke yağ 400 lirayken, oldu 800 lira. Kontak kapatma noktasına geldik. Bu nedenle zam talebimizin değerlendirilmesini istiyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum