Halk Otobüslerinde Engel Yok

Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin engelli vatandaşların halk otobüsü hizmetlerinden ‘engelsiz’ yararlanabilmesi için başlattığı çalışma takdirle karşılandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2014 17:05
Halk Otobüslerinde Engel Yok

Tüm yaşam alanlarının engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasına yönelik çalışmaların yapılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı düğmeye basmıştı. Bakanlığın almış olduğu karar doğrultusunda Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin bünyesinde bulunan otobüslerin yüzde 70’i engellilere uygun hale getirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, herkesin kullanımı için inşa edilen binaların, tüm açık alanların ve ulaşım araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmelerini sağlamak üzere erişilebilirlik konusundaki izleme ve denetim mekanizmasını hayata geçirdi. Bakanlığı aldığı kararı uygulamaya koyan Isparta özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, “Kooperatifimizde bulunan otobüslerimizi Bakanlığın almış olduğu karara göre yeniledik. Şu anda 38 aracımız yenilendi, bu ay sonunda 22 tane daha otobüs gelecek. Bunların da gelmesi sonucu kooperatifimizde bulunan otobüslerin yüzde 70’i engelli vatandaşlarımıza yönelik hale gelmiş olacak.” dedi.



Bu yasanın 2005 yılında çıktığını belirten Yavuz, “”Son iki yıla kadar herhangi bir çalışma başlatılmamıştı. Fakat yapılan bir toplantının ardından biz bu konuyu ele aldık.” diye konuştu.

BU İŞLER ZORLAMAYLA OLUR AMA…
Engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Yavuz’a teşekkür eden Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, “Ulaşılabilirlik çalışmaları hızla devam ediyor. Isparta’nın bu konuda çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Biz şuan burada inceleme ekibi olarak bulunmuyoruz. Bu konuyla ilgili başkanımız bir çalışma yapmış. Bunu bize ilettiler. Yani biz kendilerine bunu yapmaları gerektiğini söylemeden yaptılar. Aslında bu işler zorlamayla yapılan işlerdir. Ama başkanımızın biz söylemeden bunu yerine getirmesi sevindirici bir durum.” ifadelerini kullandı.



Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan ise yapılan çalışmalardan dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade ederek, Isparta özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz’a teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum