Halk Oyunları Yarışması Sona Erdi

Karaman'da yapılan Halk Oyunları Grup Birinciliği yarışmaları sona erdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2011 17:36
Halk Oyunları Yarışması Sona Erdi

Karaman'da yapılan Halk Oyunları Grup Birinciliği yarışmaları sona erdi. Yarışma Saygı duruşu ve hemen devamında İstiklal Marşı ile başladı. Yarışmalar Geleneksel ve Stilize dalda yapıldı. Folklor ekipleri yöresel oyunları izleyenler tarafından büyük beğeni toplarken, oyun sonrasında izleyiciler de alkışlarıyla okullarının oyuncularına destek verdiler. Kıyafetleri ve oyunlarıyla büyük beğeni toplayan folklor ekipleri seyircilerden büyük alkış aldı.

Yarışmanın açılışına Karaman Vali Yardımcısı Yılmaz ŞİMŞEK, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN, İl Gençlik Ve Spor Müdürü Ömer ERSÖZ, Milli, Eğitim Müdür yardımcıları,Şube Müdürleri, idareciler, öğretmenler, yarışmaya katılan öğrencilerin velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk oyunları grup birinciliği yarışması açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN ; " Hepinize ilimize hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum. Bugün burada sizi ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz.

Biz sizden burada kardeşliğin ve sevginin tohumlarınızı atmanızı ve ebedi dostlukları kurmanızı istiyoruz. Geleneklerimiz, göreneklerimiz ve oyunlarımız tarihi derinliklerimizden gelerek halkımızı birbirine daha sıkı bağlamakta ve sosyal barışı gerçekleştirmektedir Buraya yarışma için gelen tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimize ve onların velilerine şehrimize hoş geldiniz diyor ve hepsine yarışmada başarılar diliyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Yılmaz ŞİMŞEK ; "Bu tür yarışmalarda dostluk ve kardeşliğin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. İlimizde düzenlenen halk oyunları yarışması adeta bir bayram havası içinde geçmektedir. Yarışmaya katılmak bile başlı başına bir başarıdır. Öğrencilerimiz güzel dostluklar edineceğine olan inancım sonsuzdur. Yarışmaya katılan öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor hepinize başarılar diliyorum."dedi.

Antalya, Burdur, Isparta, Adana, Hatay, Kilis ve Osmaniye illerinden okullar ve halk eğitim merkezlerinin yarıştığı yarışmalar büyük bir çekişme içerisinde geçti. Jüri üyelerinin birbirinden başarılı gösterileri puanlamada büyük güçlük çektiği yarışmada,

GELENEKSEL DALDA,
Küçükler
Kilis Mercidabık İÖO. Birinci
Isparta Nazmi Toker İÖO İkinci
Hatay İskenderun İÖO Üçüncü

Yıldızlar
Kilis Mehmet Uluğca İÖO. Birinci
Antalya Saim Çotur İÖO. İkinci
Burdur Suna Uzal İÖO: Üçüncü

Gençler

Kilis MHVÖ Ticaret Meslek Lisesi Birinci
Antalya Konyaaltı Lisesi İkinci
Antalya Kepez Çamlıbel H.E.M. Üçüncü
Yaygın Eğitim
Kilis Merkez H.E.M. Birinci
Antalya Teoman paşa H.E.M. İkinci
Isparta Gönen Anadolu Öğrt.L. Üçüncü

SİTİLİZE DALDA
Küçükler

Burdur Bahçelievler İÖO Birinci
Antalya Muratpaşa Atatürk İÖO.İkinci
Adana S.Turhan S.Beriker İÖO Üçüncü

Yıldızlar
Burdur Gazi İÖO.Birinci
Antalya M.Kemal Dedeman İÖO İkinci
Isparta Süleyman Demirel İÖO Üçüncü

Gençler
Antalya Kepez Hızır Reis T.M.L. Birinci .
Burdur USO Anadolu Lisesi İkinci
Adana S.Atatürk K.T.ve M.L. Üçüncü
Yaygın Eğitim
Antalya Muratpaşa Azize Kahraman Hem 1
Burdur Mehmet Akif Ersoy H:E.M. İkinci
Adana S.Halk Eğitim Merkezi Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.