Halk Şikayetçi

Halk Şikayetçi

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2022 16:38
Halk Şikayetçi

Vatan Partisi ve TGB üyeleri, dün Kaymakkapı Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklamasında ucuz elektrik ve güvenlik için kamulaştırma yapılması gerektiğini savundu. Vatan Partisi İl Başkanı Kasım Geçkin, “Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretim şevkini kırmıştır. ” dedi.

Fahiş elektrik fiyatları ve yoğun kar yağışı sonrasında yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkardı. Konuyla ilgili de tepkiler ardı ardına gelmeye devam ediyor.

O tepkilerden biri de dün Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinden geldi. Kaymakkapı Meydanı’nda toplanarak kitlesel basın açıklaması yapan grup, yaşanan sorunların tek çözümünün kamulaştırma olduğunu savundu.

Vatan Partisi Isparta İl Başkanı Kasım Geçkin, yaptığı açıklamada “Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretim şevkini kırmıştır. Ağırlaşan enerji krizinin faturası halkın omuzlarına yüklenemez!” dedi.

ENERJİDE HALKÇI ÇÖZÜM ÜLKE GÜVENLİĞİ İÇİN ŞARTTIR

İl Başkanı Geçkin, “Devlete ait elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildi. Sonuçlarını yaşıyoruz. Özel çıkar, halkın çıkarının tepesine bindi. Özel şirketler, devletten aldığı elektriği aşırı kârla satıyor. Hükümet, halkı değil, özel şirketlerin çıkarını destekliyor” ifadelerini kullandı.

Enerjide halkçı çözüm ve ülke güvenliği için kamulaştırma yapılması gerektiğinin altını çizen Geçkin, “Enerji dağıtımı kamu hizmetidir! Dahası, enerjide halkçı çözüm ülke güvenliği için şarttır. Enerji, kâr amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarkının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir. Kamu eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir. Nükleer enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye'nin  geleceği açısından şarttır. Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Millî Hükümeti, özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan yönetimindeki hükümetimize öneriyoruz: Üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidelim ve halka ucuz elektrik verelim” diye konuştu.

ELEKTRİK DAĞITIMI KAMULAŞTIRILSIN!

Açıklamalarında dış politikayla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vatan Partisi İl Başkanı Kasım Geçkin, “Dünyada yükselen enerji krizini komşularımızla işbirliği yoluyla aşabiliriz.

Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir ve Katar gibi enerji güvenliğimizi sağladığımız ülkelerle işbirliği yaparak ucuz doğalgaz, ucuz mazot, ucuz elektrik sağlayabiliriz. Vatan Partisi bu amaçla ilgili devletlerle görüşmektedir. Olumlu sonuçlar almak için şartlar uygundur. Yeter ki Hükümetimiz ABD’nin ülkemize ve bölgemize yönelttiği tehditlere karşı dostlarımıza güven versin. Geçkin, “Üreticilerin ucuz elektrik talebiyle yaptığı kitlesel eylemler haklıdır. Bu eylemleri bölücü amaçlarla ve ABD’nin kaos planlarına hizmet için saptırma girişimlerine halkımız fırsat vermeyecektir. Vatan Partisi olarak bu eylemlerin başarısı için, üstümüze düşen görevlerin bilincindeyiz. Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın! Ucuz elektrik verilsin! Zamlar geri çekilsin!” dedi.

Türkiye Gençlik Birliği İl Başkanı Umut Balaban da yaptığı açıklamada “2022 yılı itibariyle yapılan elektrik zamları faturalara yansıdı. Bu zam yükünün altında sadece hane halkı ezilmedi. Pahalı elektrik Türkiye'nin üretimine darbe vuruyor. Maliyetler yükseldi. Elektrik faturaları ödenemez duruma geldi. Esnaf, sanayici ve tüccar çaresiz! Yatırım yapmak şöyle dursun, bu zamlar üretime külfete dönüşüyor” dedi.

Balaban, “Gördüğünüz gibi elektrik dağıtımı şirketlerin çıkarlarına göre işliyor! Elektrik dağıtım şirketlerine indirimler, halka ise bindirimler yapılıyor! Halk yüksek zamların altında eziliyor. Esnaf, genç, emekli, çiftçi, işçi, kısaca bütün halk, bu zamların altında eziliyor” görüşünü savundu.

Türk Gençliğinin üretmek istediğini kaydeden TGB İl Başkanı Umut Balaban, “Türk Gençliği olarak çalışmak ve üretmek istiyoruz. Maliyetler artmasın, istihdam alanları daralmasın, üretim azalmasın istiyoruz. Bu zamanların bu fiyatların üretimi baltaladığını da mı görmüyorsunuz? Şirketlere sesleniyoruz siz kimden yanasınız! Enerji bir kamu hizmetidir. Üretimi, dağıtımı, iletimi her aşaması devlet eliyle yapılmalıdır. 24 milyon hanenin ocağının tütmesi, tezgahların işlemesi, üretim çarklarının dönmesi için elektrik şirketlerinin kamulaştırılması tek çözümdür. Ucuz elektrik milletimizin haklı talebidir” şeklinde konuştu.

ZAMLARI GERİ ÇEKEREK VATANDAŞIMIZA 'RAHAT NEFES AL VE ÜRET' DİYELİM

TGB İl Başkanı Balaban, “Türkiye birini seçecek: Geleceğimiz ya aydınlık ya karanlık olacak. Türkiye batmayacak, üretim durmayacak, ışıklarımız sönmeyecek! Öyleyse milletin cebindeki paraya göz diken o özel şirketler kamulaşacak. Sorun bizim, çözüm bizdedir. Bu kapsamda bütün siyasi parti başkanlarına, derneklerine ve kuruluşlarına çağrıda bulunuyoruz. Çıkalım sokağa ve esnafa bakalım. Sanayiciye ve vatandaşa bakalım. Sorunu birlikte çözmek için el ele verelim. Elektrik dağıtımı kamulaştıralım! Ucuz elektrik verelim! Zamları geri çekerek vatandaşımıza 'rahat nefes al ve üret' diyelim!” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum