Halkbank'tan Yatırımcılara Kredi İmkanı

Halkbank ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) arasında imzalanan protokol gereği, ajansın mali destek programına başvuran ve hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan proje sahiplerine eş finansman kredisi kullanma fırsatı sunulacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2011 17:58
Halkbank'tan Yatırımcılara Kredi İmkanı

Halkbank ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) arasında imzalanan protokol gereği, ajansın mali destek programına başvuran ve hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan proje sahiplerine eş finansman kredisi kullanma fırsatı sunulacak.

Halkbank ile BAKA arasında, eş finansman kredi fırsatı için protokol imzalandı. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, imza töreninde yaptığı konuşmada, ilk etapta 10 milyon TL, haziran ayında da 20 milyon TL değerinde projelere hibe desteği verileceğini kaydetti.

Kalkınma ajansının kar amacı güden kuruluşlara yüzde 50, kar amacı gütmeyen kuruluşlara da proje karşılığı yüzde 75 destek verdiğini belirten Engin, destek dışında kalan kısmın uygun koşullarda karşılanabilmesi yönünde Halkbank ile anlaşma sağlandığını aktardı.

Engin, sözlerine şöyle devam etti: ''Halkbank yöneticileri fedakarlık yaparak piyasa şartlarının çok altında imkan sundular. Eş finansman modeliyle projesine uygunluk verilen kuruluşlara finansman ihtiyaçlarını Halkbank'tan uygun koşullarda karşılayabilecekleri uyarısında bulunacağız. Halkbank dosya masraflarında yüzde 20 indirim, faiz oranlarında yüzde 15 indirim, teminat komisyon oranlarında binde 75 gibi avantajlar sağlıyor'' dedi.

Halkbank Antalya Bölge Müdürü Hakan Yüksek de, Halkbank'ın bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliği kapsamında 12. protokolü BAKA ile yaptığını belirtti. Protokol çerçevesinde, hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan projelerin sahibi KOBİ'lere kalkınma ajansı tarafından aktarılacak fonların nakit akışının Halkbank kanalıyla gerçekleştirileceğini söyleyen Yüksek, bankanın, projeleri için ajanstan gerekli finansal kaynağı elde eden işletmelere Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi kullandıracağını kaydetti.

Yüksek, işletmelere, lira cinsinden 1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli yatırım kredisi ya da 6 ay ödemesiz 3 yıl vadeli işletme kredisi desteği sunacağını bildirdi.

Bölgesel kalkınma ajanslarının, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal gelişme için son derece önemli olduğunu vurgulayan Yüksek, şöyle konuştu: ''Halkbank olarak, Devlet Planlama Teşkilatı'nın kurduğu ajanslarla işbirliğine giden ilk banka olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye'nin her köşesinde küçük esnafın ve sanatkarın yanında olan, parasal sorunlarını aşmada onlara yardımcı olan Halkbank, kurulduğu günden bu yana üstlendiği görevi bugün de aynı kararlılık ve istekle devam ettiriyor. Banka olarak, bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliğini bu görevin doğal bir parçası olarak görüyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.