‘Hareketlilik Projesi’ Eğirdir’i Hareketlendirecek

‘Hareketlilik Projesi’ Eğirdir’i Hareketlendirecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Haziran 2012 16:50
‘Hareketlilik Projesi’ Eğirdir’i Hareketlendirecek

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil OKUTAN’dan edindiğimiz bilgilere göre, ‘Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, bu yılın yaz aylarında (Temmuz, Ağustos, Eylül) gençlerimizin yaşadıkları illerden ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını amaçlayan bir hareketlilik projesi yürütülmesi planlanmaktadır.

İlimiz ve İlçemizden söz konusu projeye 14–19 yaş grubundaki gençlerin katılması sağlandı. Projeye katılacak gençler belirlenirken, ebeveyninden biri ya da her ikisi olmayan, şehit veya gazi yakını olan, maddi durumu iyi olmayan, yaşadığı ilin dışına hiç çıkmamış olan, yetiştirme yurdunda barınan, okulda başarılı olan, sanatla ilgilenen, ilimizde gençlik ve spor alanında düzenlenen faaliyetlere katılan gençlere öncelik verildi.
Dün hayata geçen Proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından organize edilen proje kapsamında İlimize 280 civarında öğrenci geldi.

Bugün ise bu öğrencilerin yarısı İlçemize gelerek gün boyu gezi, ziyaret ve organizasyonlarda bulunarak ilçemize hareketlilik getirecekler.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil OKUTAN, ‘İlçemize gelen gruba bizzat kurum olarak evsahipliği yaparak eşlik ve rehberlik edeceğiz, Eğirdir’deki gerçekleşecek program dahilinde, Eğirdir Kalesi, Liman, Şehir Merkezi, Hızırbey Camii, Dündarbey Medresesi, Canada ve Yeşilada Gezisi, Canadada öğle yemeği yedikten sonra. Altınkum Plajı ziyareti ve Beach Voley Organizasyonundan sonra program dahilinde Aksu Zindan Mağarası ziyareti yapılarak saat 18.00 civarından öğrenciler konaklayacakları Isparta’daki tesise gidecekler.

Grubun diğer yarısı ise Isparta’daki program bittikten sonra bir gün sonrasında Eğirdir’i ziyaret ederek aynı program dahilinde İlçemiz Eğirdir’de bulunacaklar. Her 4 günde bir bu şekilde devam edecek gruplar bu proje ile İlçemize canlılık getirecekler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.