Hasan Büyükçam: Bizim Ülkemiz Göçmen Ambarı Mı?’

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, hükümetin mülteci politikasını sert bir dille eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2022 15:54
Hasan Büyükçam: Bizim Ülkemiz Göçmen Ambarı Mı?’

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, hükümetin mülteci politikasını sert bir dille eleştirdi.

Hasan Büyükçam; “Ülkemiz de göçmen krizi ile karşı karşıyayız. Bu konu hakkında tutarsız açıklamalar yapılıyor. Biz bunu eleştiriyoruz. Gerçek ve samimi bir şekilde açıklama yapın, gidecekler mi kalacaklar mı?” dedi.

Cumhurbaşkanın günlük değişen dış politika anlayışının vatandaşları tedirgin ettiğini ifade eden Hasan Büyükçam: “Göçmenler daha iyi hizmet alırken, benim devletim vatandaşına bakamıyor. Onlara daha konforlu hayat ama Türk milletine gelince kenarda beklesin. Vatandaşlarımız bu muameleyi hak etmiyor. Türk vatandaşlığı bu kadar ucuz olmamalı” dedi.

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam; “Suriyeli, Afgan yada Somali fark etmeksizin genel olarak göçmen kardeşlerimizin ne için bu ülkeye geldikleri ve bundan sonra ne olacağına bir açıklık getirilmesi gerekiyor.

Hükümet tarafından herhangi bilgi verilmiyor. Verilmediği gibi Cumhurbaşkanı bir hafta diyor göndermeyeceğiz,  diğer hafta göndereceğiz diyor. Diğer taraftan da şöyle bir şey akla geliyor, ne için getirdiniz? Sadece savaş yüzünden mi getirdiniz? O zaman Türkiye insan ambarımı? Her savaş olan ülkeye Türkiye’nin sınırları açık, hepsi girsinler içeri. Vatandaşın bu konuyla ilgili kaygı ve tereddütleri sona erdirilmeli.İktidar mensupların ve özellikle cumhurbaşkanın günlük değişen dış politika anlayışı vatandaşları tedirgin ediyor.Hal böyle olunca vatandaş, göçmenleri otomatik olarak düşman sıfatında görüyor.

Hâlbuki konu hiç böyle olmayabilirdi. Türk vatandaşı olduklarına dair duyumlarımız var. Suriyeli vatandaşların doğum hızı artışıyla ilgili endişe taşıdıklarını söyleyen Nüfus Müdürlüğü’nde çalışan personeller var. Onlardan aldığımız duyumlar bu yönde. Böyle olunca insanlar kendini güvende ve konforlu bir alanda hissetmiyor. Otomatik olarak ortaya bir göçmen krizi çıkıyor.Bu olay krize dönüştürülmeden, ne olacağı belirtilerek kriz kelimesini ortadan kaldırmış olmalıdır.Kendi tarafındaki vatandaşları bile dış politika da hükümete güvenmediği için çok ciddi bir endişe içindeler.

İYİ Parti olarak bu göçmen krizini ortadan kaldıracağız.  Onların sağlıklı bir şekilde geri dönüşlerini sağlayacağız. Türkiye de şu anda vatandaşların zaten geçim derdi varken, işsizlik problemi yaşarken ekonomik sıkıtılar yaşarken, Devlet desteğine ihtiyaç duyarken, devlet göçmenlere çeyiz desteği yapıyoruz diyemez.

Türk vatandaşlığı bu kadar ucuz olmamalı. Geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramımızı kutladık. Bu kutlamada da söyledik her şey o ilk adımla başladı. Çok ucuz ve basit değil bu ülkenin kazanımı.Uzun süre uzun problemlerle cebelleşen bir Türk halkı var. NATO’nun tavsiyeleri yada ödemeleri sayesinde Türkiye vatandaşlığı almaları bizim vatandaşlarımıza ciddi endişe ve rahatsızlık yaratıyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.