Hatırlatma Dozu Randevuları Yeniden Açıldı

Koronavirüsün yeni alt varyantlarına bağlı vakalar, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de artmaya başladı.

Yayınlanma:
Hatırlatma Dozu Randevuları Yeniden Açıldı

Koronavirüsün yeni alt varyantlarına bağlı vakalar, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de artmaya başladı.

Harekete geçen Sağlık Bakanlığı, hatırlatma dozu randevularını yeniden açtı.BioNTech aşısının üzerinden 6 ay geçenler hatırlatma dozunu yaptırabilecek.E-nabız sistemine tanımlananlar randevu alıp aşı olabilecek.

Isparta’nın birinci doz aşılamada yüzde 90, ikinci doz aşılamada yüzde 80 ve üçüncü dozda ise yüzde 50 seviyesinde olduğunu belirten İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Nazif Aydın, 10 gün önce açılan hatırlatma dozundan bugüne kadar Isparta’da 66 bin kişinin yararlandığını söyledi.

Covid-19’un yeni varyantları karşısında aşının önemine dikkat çeken Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aydın, “hatırlatma dozunu ısrarla öneriyoruz” diye konuştu.

Isparta’da aşılar, Şehir Hastanesi başta olmak üzere SDÜ Tıp Fakültesi ve Şehit Yunus Emre Hastaneleri ile özel hastaneler ve tüm aile hekimlerinde yapılabiliyor.3 doz BioNTech aşısı olanlar için bu 4'üncü doz olacak.

65 yaş ve üstü ile riskli gruplarda olanlar için bu 6'ncı doz aşı olacak. Hatırlatma dozu için BioNTech, Sinovac veya TURKOVAC'tan biri de tercih edilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.