Havamız Kirli

Geçen yıl, kükürdioksit açısından en fazla hava kirliliği Tekirdağ'da, duman açısından ise Batman'da görüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2011 13:31
Havamız Kirli

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2010 yılına ilişkin ''Hava Kalitesi'' verilerini açıkladı.

Buna göre, yakıtların doğal olarak yapısında bulunan kükürt bileşiklerinin yanma esnasında açığa çıkmasıyla oluşan kirletici gaz ''kükürtdioksit'' ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla, Tekirdağ, Hakkari, Muğla, Edirne ve Kırıkkale oldu.

Gaz halindeki emisyonların kimyasal dönüşümü ve yığın halinde şekillenmesi ile oluşan, çapı 10 mikrometre altında partiküler madde (PM10-toz) ortalamalarının en yüksek belirlendiği il ve ilçe merkezleri de Batman, Iğdır, Osmaniye, Siirt ve Muş şeklinde sıralandı.

2010 yılında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır (KVS) değeri Hakkari, Kırklareli, Tekirdağ, Kırıkkale ve Şırnak'ta, İlk Seviye Uyarı Eşiği Hakkari, Tekirdağ ve Şırnak'da aşıldı.

Aynı dönemde partiküler madde ortalamaları incelendiğinde, KVS Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği birçok il ve ilçe merkezinde aşıldı. KVS Değerinin aşıldığı gün sayısı 20 ve daha fazla olan il ve ilçe merkezleri Adıyaman, Afyonkarahisar, Çorum, Isparta, Kahramanmaraş (Elbistan), Muş, Siirt, Batman, Iğdır, Osmaniye ve Düzce oldu.

İlk Seviye Uyarı Eşiğinin aşıldığı gün sayısı 20 ve daha fazla olan il ve ilçe merkezleri ise Çorum, Batman, Iğdır ve Osmaniye olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.