Hayati Fonksiyonları Durdu

14 yaşındaki Emre Kaya'nın beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi. Hastane yetkililerinin organ nakli için Kaya'nın ailesiyle görüştüğü belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2011 19:20
Hayati Fonksiyonları Durdu

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerini taşıyan, okulun öğretmeninin kullandığı otomobille kamyonun çarpışması sonucu ağır yaralanan ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan 14 yaşındaki Emre Kaya'nın beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi. Hastane yetkililerinin organ nakli için Kaya'nın ailesiyle görüştüğü belirtildi.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını bildirdi. 6 öğrencinin öğretmeniyle birlikte sıra taşımak amacıyla otomobilde oldukları yönünde iddia olduğunu ifade eden Yılmaz, 'Ders saatinde öğrencilerin işi dersi dinlemektir, başka işle görevlendirilemezler. Ancak ortada bir kaza var ve 6 öğrencimiz ile birlikte bir öğretmenimiz yaralı. Hatta bir öğrencimizin beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendik' dedi.

Yılmaz, iddiaların araştırılması için müfettiş görevlendirdiklerini, müfettiş raporuna göre sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını söyledi.

KAZA NASIL OLMUŞTU?
Sağlık Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Çakmak'ın kullandığı, Yalvaç Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sekteoğlu'na ait 32 YR 988 plakalı özel otomobil ile Yalvaç Belediyesine ait Üstün Erdoğdu idaresindeki 32 YL 332 plakalı kamyon, 21 Ocakta, Kızılca Mahallesi mezarlığı yakınlarında çarpışmış, öğretmen Çakmak ile öğrenciler Emre Kaya, Atilla Altıntaş, Mehmet Nalbant, Süleyman Uygun, Mevlüt Kara ve Serhat Çetiner yaralanmıştı.

Öğrencilerin Hıdırlık mevkisinde yapımı tamamlanan yeni okul binasına sıra taşınmasına yardımcı olmaları için götürüldüğü ileri sürülmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.