Hayatta Kalma Teknikleri Öğrendiler: 320 Katılımcıya Sertifikaları Verildi

Orman Okulu Eğitiminde Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu Projesi 16. Defa Yürütüldü

Yayınlanma:
Hayatta Kalma Teknikleri Öğrendiler: 320 Katılımcıya Sertifikaları Verildi

Orman Okulu Eğitiminde Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu Projesi 16. Defa Yürütüldü

TÜBİTAK tarafından desteklenen Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Orman Fakültesi’nden Dr. Yasin Ünal’ın koordinatörlüğünü, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Sütçüler Prof.Dr. Hasan Gürbüz MYO Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Koca’nın yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK, BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında “Orman Okulu Eğitiminde Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu” projesi bu kez de Osmaneli Belediyesi İçmeler Tesislerinde, Osmaneli Belediye Başkanlığı misafirliğinde yapıldı.

hayatta-kalma-teknikleri-ogrendiler-320-katilimciya-sertifikalari-verildi-1.jpegProje Koordinatörü Dr. Öğr.Üyesi Ahmet Koca; “Proje TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı tarafından desteklenen ilk Orman Okulu Eğitiminde Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu Projesi Konseptine sahip projesidir. Yürütücü kuruluş, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’dir.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ise ortak kuruluştur. Proje etkinliklerinde, 7 farklı üniversitede görev yapan alanında uzman eğitmenler görev almaktadır. Hedef kitlemiz; Türkiye’nin farklı illerinden Orman Okulu konularında yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam eden genç bilim insanları ve kurumların AR-GE bölümlerinde görevli araştırmacılar ile öğretmenlerdir.

hayatta-kalma-teknikleri-ogrendiler-320-katilimciya-sertifikalari-verildi-2.jpegProjeye, bugüne kadar Türkiye’nin farklı illerinde 500’den fazla başvuru yapılmış olup, projenin Bilecik etkinlik dönemine 20 katılımcı seçilmiştir. Proje, disiplinler arası ve birbiri ile bağlantılı Doğa şartlarında araziyi tanıma ve doğada yaşam sanatı etkinlikleri çerçevesinde teorik-uygulamalı tarzda yürütülecektir. 7 gün süren proje sonrasında katılımcılara TÜBİTAK ve ISUBÜ Logolu Katılım Sertifikası verilmiştir.

Gecelemeli kamp uygulamaları ve teorik eğitimler uygulamalı olarak gerçekleştirilmiştir. Orman Okulu Eğitiminde Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri ile Orman Okulu etkinlikleri Üniversitemiz yürütücülüğü ve desteğinde devam edecektir” dedi.

10-16 Temmuz 2023 teorik ve uygulamalı etkinlikler bir arada gerçekleştiriliyor.

Orman Fakültesi’nden Proje Düzenleme Kurulu Üyesi Dr. Yasin Ünal; “Projeye Türkiye’nin farklı üniversitelerinde ve araştırma kurumlarında görevli genç araştırmacılar ile Lisansüstü öğrencilerine Orman Okulu Eğitimi alanında araziyi tanıma ve arazide hayatta kalmaya yönelik teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir.

hayatta-kalma-teknikleri-ogrendiler-320-katilimciya-sertifikalari-verildi-3.jpegBu bilimsel etkinlik genç araştırmacı ve lisansüstü öğrencilerinin arazi temelli bilimsel bir çalışmanın her aşamasında ihtiyaç duyacakları teorik ve uygulamalı bilgileri sağlayacak şekilde planlanmıştır. Etkinliğin uygulama kısmı 10-12 Temmuz 2023 tarihlerinde Bilecik Osmaneli Belediyesine bağlı İçmeler tesislerinde Doğada Gecelemeli Kampçılık ve Doğada Hayatta Kalma Tekniklerine yönelik uygulama yapılmıştır.

Teorik etkinlikleri 12-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında yine aynı yerde gerçekleşiyor. Düzenlendiğimiz etkinliğimize de farklı illerdeki üniversitelerden yüksek lisans ve doktora yapan ve araştırma yürüten genç bilim insanları katılmıştır. Bu eğitimlerde bilimsel bilgiyi doğadan nasıl elde edebileceğine yönelik uygulamalı teorik eğitimleri veriliyor. Projemiz TÜBİTAK’ın desteklediği tek doğada kamplı proje. Bu kez 16.sı desteklenen projede bugüne kadar 320 katılımcıya Sertifika verildi. Katılımcılar eğitimler sayesinde Üniversitemizi tanıdılar. Bu başarıda en büyük pay ISUBÜ Rektörlüğümüzündür. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitemizin verdiği destekler sayesinde alınan kamp malzemelerine sahip olduğumuz için bu projemiz TÜBİTAK tarafından destekleniyor. Üniversitemiz yönetimine bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

hayatta-kalma-teknikleri-ogrendiler-320-katilimciya-sertifikalari-verildi-4.jpegTürkiye’nin çeşitli illerinden kursa katılan kursiyerler, “Kursun teorik kısmında beklediğimizin çok daha ötesinde bilgiler karşımıza çıktı. Uygulama kısımları heyecanla takip ettik. Çok verimli ve başarılı bir kurs olduğuna inanıyoruz. Yaşamımız boyunca ihtiyacımız olan birçok temel bilgiyi burada edindik.

Akademik çalışmalarımızda da kullanabileceğimiz hem uygulamalı hem teorik bilgiler verildi. Proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet KOCA hocamız başta olmak üzere Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ailesine, kurs etkinleri boyunca bizlere güzel bilgiler vererek deneyimlerini anlatan hocalarımıza ve proje ekibine teşekkür ediyoruz” dediler.

hayatta-kalma-teknikleri-ogrendiler-320-katilimciya-sertifikalari-verildi-5.jpegProje kapsamında kursiyerlere verilen bilgiler, hedef kitlenin tez çalışmalarında ve etkinlik sonrası bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacak. Uygulama kısmında ise katılımcıların ömür boyu ihtiyacı olabileceği bilgiler veriliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.