Hayatta Zorluk Yok İmkansız Zaman Alır

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Hukuk Fakültesi öğrencileriyle buluşmasında önemli Mesajlar verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2011 12:15
Hayatta Zorluk Yok İmkansız Zaman Alır

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Hukuk Fakültesi öğrencileriyle buluşmasında önemli mesajlar verdi.  İmkânların sınırını görebilmek için imkânsızı denemek gerektiğini savunan Gürkan, kendisine göre hayatta zorluğun olmadığını ve imkansızın ise sadece zaman aldığını söyledi.

Herkesin çizdiği yaşam yolunun mutlaka başarıya yönelik olacağını ifade eden Gürkan, “En kaçınılmaz gerçek değişimdir. Değişimler yanında sürekli yenileşme ve gelişimi getirirken, aslında bütün dünya insanlarım da sınırsız ortak bir küresel yaşama entegre etmektedir, iletişim ve bilişimin birlikteliği, teknolojinin bu denli günlük gelişmelerle hayatımıza yön vermesi aslında insan olarak bireyleri ve toplumdan da çok hızlı değiştirmektedir. Toplumda gelişen kültür ve eğitim düzeyi, bireylerin toplumları daha kolay etkileyebilmeleri, küresel ekonomik denge değişimlerinden kaynaklanan istihdam sorunları bireylerin sosyal statü değişimleri beraberinde ilk defa karşılaştığımız suç çeşitlerini de karşımıza çıkartmaktadır” dedi.

KORKULMAYAN YERDE ÖZGÜRLÜK VARDIR
Güvenli ortamın tarifini yapan il Emniyet Müdürü Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomi ve yatırımlarında güven bulduğu, zenginleştiği yer, güvenli yerdir. Korkulmayan yer özgürlüklerin güvende olduğuna inanılan yerdir. Ekonomik kalkınma, refahı yakalama güvenli yer olmakla olur. Polis teşkilatı olarak bizlerde, bilimsel analizler ışığında, teknolojik desteklerle yeni güvenlik planlamaları yapmanın yanı sıra, insan odaklı ve insani ilişki kurma yönlü güvenlik çalışma projelerini başlatmak zorunluluk olmuştur.

HALKIN GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Son yıllarda bu anlatımlara paralel olarak geliştirdiğimiz güçlü teknolojik yenileşme ve metotları ile özellikle isabetli önleyici tedbirler almakta, toplum destekli projeli çalışmalar geliştirmekte ve halkımızın güvenliğini en üst seviyede sağlamaya çalışmaktayız.

BAŞARI İÇİN FARK YARATMANIZ GEREKİR
Bizler sorumluluğumuz altındaki geleceğimizin, yani sizlerin tasarımını, sizleri planlayarak yapıyoruz, sizlerinde birbirinizin hayatlarını güçleştirmeyen, bilakis güçlendiren olmanız gereklidir. Değişimlerin getirdiği daha çok özgürlük taleplerinin ülkeleri bir dalga şeklinde değiştirdiğini hep birlikte görmekteyiz. Türk hukuk ve adalet çalışanları olacak sizlerin başarabilmek için fark yaratmanız gerekmektedir. Türk işadamlarımızın, bilim adamlarımızın, sanatçılarımızın, resmi görevlilerimizin, dünyanın en riskli yerlerinde cesur girişimcilikleri sayesinde büyük ticari ve nitelikli faaliyetler yürüttüğünü biliyoruz. Bugün Afganistan’da, Pakistan’da, Irakta, İran’da, Libya’da, Mısır’da, Sudan’da, Fildişi’nde, Hindistan’da, Kuzey, Güney ve Orta Afrika’da, Ortadoğu’da, Latin Amerika’daki kaosun ve riskin olduğu her yerde bizim işadamlarımızın girişimleri, faaliyetleri var.

GARANTİYE ALINMALAR DEVLETLER ELİYLE OLMUYOR
Onlar bu riskleri alarak ülkemizin kalkınmasını, refahta olmasını, istihdamın artmasını sağlamaya çalışırken, onların hak ve hukuklarının korunması, kollanması, garantiye alınmaları artık devletler eliyle olmuyor. Uluslararası Hukuk, Denizcilik Hukuku, Havacılık Hukuku, Lojistik Hukuku, Fikri Ve Sınai Mülkiyet Hukuku, Tarım Ve Gıda Üretim Hukuku, Medikal Hukuku, Sigorta Hukuku, Enerji Hukuku, Petrol Transfer Hukuku, Standart Ve Sertifikalandırma Hukuku, Spor Ve Spor Komiteleri Hukuku. Avrupa’da, Avrupa Birliği, Latin Amerika’da Merkosur Birliği, Körfezde Serbest Bölge Ülkeler Birliği, Türki Cumhuriyetler ve Rusya Federasyonu Birliği, Uzak Doğu Ülkeler Birliği, Çin Federatif Birliği, Birleşmiş Milletler ve Destekleri, Yaptırımları Hukuku, Nato Hukuku, Avrupa İnsan Hakları Mahkeme Hukuku, Tahkim Mahkemeleri Usul Ve Yargı Hukukları’nı çok hem de çok iyi bilmek, uzman olmak, hâkim olmak zorundasınız. Global düşünmek, lokal kalmak tercihinde olmalıyız.

YA TOZU DUMANA KATARSİNİZ YA DA TOZU DUMANI YUTARSINIZ
Bunların yanı sıra hepiniz, en az iki yabancı dil bilmek zorundasınız ki bunları ve buraları anlayıp cevaplandırabilesiniz. Ülkemiz ve insanımızın hak ve hukukunu korumak, kollamak ve sizlerin mesleğinizde çağdaş ve dünya insanı olmanız için bunları öğrenmeye ve tatbik etmeye mecbursunuz. Nasuh Mahruki’nin çok güzel bir sözünü sizlere hatırlatmak istiyorum. ‘Herkes Everest’e tırmanamayabilir. Ama herkesin tırmanabileceği bir Everest’i vardır,’ Başarmak zorundayız, bunun içinde farklı olmak fark yaratmak mecburiyetindeyiz. Kendi Everest’lerimize tırmanmak mecburiyetindeyiz. Hayatta ya tozu dumana katarsınız, ya da tozu dumanı yutarsınız”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.