Hayvanseverlerden ‘Havrita’ Tepkisi

Son günlerde özellikle Antalya’da sokak köpeklerinin zehirlenerek ölmesinin ardından gözler yine ‘Havrita Uygulamasına’ çevrildi.

Yayınlanma:
Hayvanseverlerden ‘Havrita’ Tepkisi

Son günlerde özellikle Antalya’da sokak köpeklerinin zehirlenerek ölmesinin ardından gözler yine ‘Havrita Uygulamasına’ çevrildi.

Sosyal medya platformu Twitter’da en çok konuşan konu başlıkları arasına giren Havrita uygulaması, sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştiriliyor. Ispartalı Hayvanseverlerde uygulamaya tepkili.

Hatırlanacağı üzere Antalya kent merkezinde bir haftada 10 köpek zehirlenerek ölmüş, polis olayla ilgili inceleme başlatırken hayvan ölümlerinin yaşandığı Muratpaşa ilçesinde zehir tespit edilen iki park 15 gün süreyle kullanıma kapatılmıştı.

Farklı illerde de meydana gelen köpek zehirlenmesi olaylarının artması gözleri ‘ Havrita Uygulamasına’ çevirdi.

BAŞIBOŞ KÖPEK PLATFORMU TARAFINDAN KURULDU

Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulan Başıboş Köpek Haritası 'Havrita', sokakta yaşayan köpeklerin yerlerini tek tek gösteriyor.Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulan Havrita’da mahallelerinde köpek gören insanlar, hayvanların fotoğraflarını çekerek yayımlıyor.

Bu durumun hayvanları ve hayvanları besleyen insanları hedef gösterdiğini ileri süren hayvanseverler uygulamaya tepkili. Hayvanseverler; sokak köpeklerinin bu site ile tespit edildiğini ve ardından zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti.

Söz konusu uygulamada Isparta’da onlarca sokak köpeğinin birebir adres gösterilerek hedef tahtasına konduğunu kaydeden hayvan severler, uygulamanın hayvan katliamlarına sebep olabileceğinden endişe duyduklarını kaydetti.

"ŞU ANDA ZARARLI DEĞİL AMA..."

Hayvanseverler “Bakın o uygulamada Isparta’da bazı mahallerde yerler gösterilmiş. Örneğin bir mahallenin bir sokağı işaretlenmiş. Ve not düşülmüş, -Burada 5-10 köpek var. Şu anda zararsız ama ileride ne olacağını bilemeyiz- diyor. İleride senin de örneğin katil olup olmayacağını bilemiyoruz. Böyle saçma bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.