Hedef 1 Milyar Dolar'lık İhracat

Isparta, Türkiye'nin 2023 ihracat hedefi çerçevesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bölgesel düzeyde yüksek potansiyel taşıyan ve 1 milyar dolarlık ihracat hacmine erişmesi mümkün olan illerden biri olarak seçildi ve bu kapsamda yol haritası bel

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2011 16:20
Hedef 1 Milyar Dolar'lık İhracat

Isparta, Türkiye'nin 2023 ihracat hedefi çerçevesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bölgesel düzeyde yüksek potansiyel taşıyan ve 1 milyar dolarlık ihracat hacmine erişmesi mümkün olan illerden biri olarak seçildi ve bu kapsamda yol haritası belirlendi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ITSO) işbirliğinde Ortak Akıl toplantısı düzenlendi. Eski Devlet Bakanı Tınaz Titiz'in başkanlık ettiği toplantıya Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, ITSO Genel Sekreteri Doç Dr. Adem Korkmaz ve ITSO üyeleri katıldı. Tınaz Titiz, toplantının beyin fırtınası şeklindeki geçeğini belirterek, katılımcılardan akıllarına gelen her türlü doğurgan soruyu sormalarını istedi.

Isparta Oteli'nde düzenlenen İhracatı Geliştirme Projesi Ortak Akıl Toplantısı'nda ITSO Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Korkmaz tarafından Isparta ihracatının genel yapısı hakkında bilgi verildi.

2004 yılında 66 milyon 763 bin dolar ihracatı olan Isparta'nın 2010 yılında 126 milyon 246 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini söyleyen Korkmaz, 2008'den bu yana Türkiye ortalaması üzerinde Isparta'nın ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

Türkiye'de 2008 yılından bu yana ihracatın yüzde 7 oranında artarken, Isparta'da yüzde 11'lik artış meydana geldiğini belirten Korkmaz, "Isparta ihracatında istikrarlı bir artış söz konusu. İhracat aylara göre değişim gösteriyor. Yaz aylarında tarım, kış aylarında sanayi devreye giriyor. Sektör bazında sanayi, tarım ve madencilik ihracatın başını çekiyor. Sanayi ağırlığını koruyor. 2004 yılından bu yana tarımda yüzde 42, sanayide yüzde 134, madende yüzde 54 oranında artış var. İhracatın sektörlere göre payı ise sanayi yüzde 60, tarım yüzde 28, maden yüzde 22 oranında sıralanıyor. Isparta'nın ihracatı birkaç ülkeye bağlı değil" dedi.

Akşam saatlerine kadar süren toplantı, 5 çalışma grubu masasında katılımcıların ortaya koydukları görüşlerin raporlaştırılmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.