Hedef 10 Yılda Yüzde 60 Pay Almak

Sağlık sektöründe Türkiye’de ilk sıralarda yer alan Isparta’da, özel hastanelere kent dışından gelen hasta sayısının yüzde 30'u bulduğu belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Haziran 2011 15:27
Hedef 10 Yılda Yüzde 60 Pay Almak

Sağlık sektöründe Türkiye’de ilk sıralarda yer alan Isparta’da, özel hastanelere kent dışından gelen hasta sayısının yüzde 30'u bulduğu belirtildi.

Özel hastaneler, 10 yıl içerisinde toplam hasta paylarını yüzde 60’a çıkarmayı hedefliyor. 3’ü özel, 2’si dal olmak üzere 5 özel hastanenin bulunduğu kent, gurbetçilerin de gözdesi durumunda. Yaz tatilini geçirmek için gelen gurbetçilerin yüzde 20’si sağlık sorunlarını Isparta’da tedavi ettirmeyi tercih ediyor.

Özel Davraz Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bayram Güven, Isparta’nın sağlık kenti olmak yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Isparta’ya çevre illerden ve ilçelerden gelen hasta sayısının yüzde 30’u bulduğunu ifade eden Güven, yine gurbetçilerin, sağlık sorunlarında tatil dönemlerinde Isparta’yı tercih ettiğini belirtti.

Gurbetçi hasta sayısının yüzde 20’yi bulduğunu ifade eden Güven, “Isparta’ya 600 yataklı hastane yapılması gündemde. Bölge hastanesi ile birlikte sağlıkta büyüme ve modernleşme ivmesinin daha da artacağını düşünüyorum. Sağlıkta büyümezseniz, yatırım yapmazsanız, modernizasyon yapmazsanız küçülürsünüz geriye gidersiniz. Bunlar 3-5 ayla olacak şeyler değil, ileriyi planlamak gerekiyor. Bizde büyümeyi düşünüyoruz.” dedi.

Isparta’da sağlık hizmetlerinin bir bütünlük içinde devam ettiğini ifade eden Güven, kente gelen birisinin bütün ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımlara sahip olduklarını anlattı. Özel hastanelerin, Isparta’daki hastaların yüzde 30’una hitap ettiğini ifade eden Güven, “Ancak önümüzdeki 10 yıl içinde yüzde 60’a çıkması bekleniyor. Gurbetçiler yurt dışından gelen hastalardan önceleri özel sağlık sigortası olan hastalar hizmet alabiliyordu. Ancak, son 3-4 yıldır SGK’nın yaptığı anlaşma nedeni ile yurt dışından gelen hastalar, gelip diğer hastalar gibi muayene olabiliyor. Gurbetçi hastalarımızın oranı yüzde 20'yi buluyor. Türkiye’deki ve Isparta’daki sağlık hizmetlerinin çok iyi olmasından dolayı gurbetçilerimiz sağlık sorunlarının çözümünü Isparta’ya saklıyor. Bizde sağlık hizmetleri çok ucuz. Kişi başına sağlık giderleri 650 dolar civarında, ancak yurt dışında bu 2 bin 500 doların üzerinde.” diye konuştu.

Isparta’da yeni özel hastane sayısının artmasının bir şey ifade etmeyeceğini belirten Güven, mevcut hastanelerin kalitesinin arttırılması gerektiğini anlattı.

Özel Şifa Hastanesi Başhekimi Dr. Levent Yılmazer de sağlıkta adından söz ettiren Isparta’ya 600 yataklı hastanenin vakit kaybetmeden yapılması gerektiğini anlattı. Yılmazer, yeni hastanenin Isparta’daki sağlık hizmetlerinin kalitesini daha da arttıracağını kaydetti. Yılmazer, özel hastanelerin toplam hasta sayısının yüzde 30’una hitap ettiğini anlattı.

Isparta Sağlık Müdürü Süleyman Önal ise son 10 yıla göre Isparta’da sağlık kuruluşlarına başvuru oranının 3,5 kat arttığını belirterek, bunda vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin kolaylaşmasının etkisi olduğunu kaydetti.

AK Parti Isparta Milletvekili Sait Dilek de Isparta’nın sağlıkta bir numara olduğunu söyledi. Dilek, Isparta’nın Türkiye'nin değil, dünyanın sağlık kenti olmaya aday olduğunu belirterek, 100 milyon liraya malolacak 600 yataklı hastanenin tamamlandığında, Isparta’nın yurt dışına açılan en büyük kapısı olacağını anlattı.

Dilek, “Hastalarımız içerisinde televizyonu, duşu, tuvaleti olan tek kişilik modern odalarda kalacaktır. Doktor sayımız daha da artacaktır. Hedefimiz sağlık turizmini canlandırarak Isparta’yı dünyanın önemli sağlık merkezlerinden birisi haline getirmektir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.