Hedef; Arayan Değil Aranan İnsan Gücü

Hedef; Arayan Değil Aranan İnsan Gücü

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2020 10:45
Hedef; Arayan Değil Aranan İnsan Gücü

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, üniversitenin 1 yıllık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Rektör Diler, ISUBÜ olarak hedeflerinin iş arayan değil, iş için aranan insan gücü oluşturmak olduğunu söyledi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Ispartalı gazetecilerle bir araya geldi.

Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan Rektör Diler, üniversitenin kuruluşunun ardından geçen 1 yıl hakkında yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Rektör Diler, “Öncelikle Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutlamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Bu vesile ile sizlerin ve sizlerin aracılığı ile kamuoyunun, Üniversitemizin geçen bir yıl boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirilmesinin uygun olacağı düşüncesindeyiz.
Üniversitemiz uygulamalı insan gücü oluşturmaya yönelik özel misyon yüklenmiştir. Öncelikli hedefimiz ortak akıl ile en güzelini ve en iyisini Üniversitemiz ve ülkemiz adına yapmaya çalışmaktır” dedi.

1 YILI GERİDE BIRAKTIK
Prof. Dr. Diler, “2019 yılında kurulan Üniversitemiz, 2019 yılında bünyesinde yapısal olarak eksikliklerinin tamamlanması yönünde yeni birimler oluşturuldu. Oluşturulan birimlerimizin çalışır vaziyete geçirilmesi yönünde büyük adımlar atıldığını belirtmek isteriz. İdari ve kurumsal yapılanmanın tamamlandığını ifade edebileceğimiz başarılı 1 yılı geride bırakmış bulunuyoruz.
Üniversitemizin aldığı kararlar ve attığı adımlar öğrenci odaklı bir üniversite oluşumuzu göstermektedir. ISUBÜ ailesinin ders dışı sosyal – kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri öğrenci topluluklarının kurulabilmesi için gerekli alt yapı çalışmaları tamamlanmış, öğrenci topluluklarımız kurulmuştur. Geçen yıl kuruluş aşamasında olan topluluklarımız bugün 40’a ulaşmıştır. Öğrencilerimiz sosyal – kültürel ve ilgi alanlarına göre topluluklarımızda faaliyet göstermeye başlamışlardır. Öğrenci Toplulukları 2020 yılı içerisinde daha yoğun bir şekilde faaliyetlerine devam edecektir” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZE VE BÖLGEMİZE DEĞER KATMAK
“Hedeflerimiz arasında; genelinde Türkiye’ye, özelinde Isparta’ya katma değer oluşturmayı amaç edindik” diyen ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “Üniversitemiz birçok bölümde uygulama lisans öğretiminde 7+1 modeli, Turizm Fakültesine özel olarak 8+3 modeli Meslek Yüksekokulları için de 3+1 dönem işyeri eğitimine yönelik çalışmalarını tamamlamıştır. Buna yönelik olarak, kurum, kuruluş, STK’lar ve kurumsal ticari işletmeler ile işbirliği ve işyeri uygulama protokolleri imzalanarak devreye alınmıştır. Amacımız Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden mezun olan tüm öğrencilerimizin özgüvenini arttırıp sahada iş bulabilmelerini kolaylaştırmaktır.
Hedeflerimiz arasında; genelinde Türkiye’ye, özelinde Isparta’ya katma değer oluşturmayı amaç edindik.
Ticaret ve Sanayi Odamızla işbirliği anlaşması imzalanmış ve çalışmalarımız devam etmektedir. MÜSİAD, IGSİAD ve Esnaf Odaları gibi sivil toplum kuruluşları ile işbirliği anlaşmaları imzalanmıştır.
Devlet kurumları, siyaset kurumu, yerel yönetimler ve diğer sivil toplum kuruluşları, şehrin tüm dinamikleri ile meseleleri ele almaktayız. Sorun odaklı değil, çözüm odaklı yaklaşım içerisindeyiz. Verimli bir çalışma ile hem şehrimize, hem de bölgemize katkı sağlayacağımıza inancımız tamdır” dedi.

İŞYERİ EĞİTİMLERİ
Rektör Diler, “Bizim gibi ülkemizde pilot uygulama üniversitesi olan ve nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçlayan, aynı konseptte kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile birlikte her alanda işbirliği yapmak için sözleşme imzaladık. Bu işbirliği sayesinde araştırma projelerimizin geliştirilmesi ve uygulanması hususunda ortak çalışmalar gerçekleştirebilecek ayrıca her iki üniversitenin akademisyenleri karşılıklı mutabakatla bilimsel çalışmalara yönelik laboratuar hizmetlerinden faydalanabileceklerdir. Diğer taraftan, yapılan işyeri uygulaması protokollerinden karşılıklı faydalanmamız söz konusudur. Bu anlamda, sanayi bölgelerine yakın olan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği anlaşması ile öğrencilerimize yaklaşık 1500 farklı işyerinde işyeri eğitimi görebilme imkanını da sağlamış bulunmaktayız. İşyeri eğitim anlaşmalarımızı ilimizde ve bölgemizde ağırlıklı olarak tüm Türkiye’de yaygınlaşarak çoğaltılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Hemen her gün yeni bir iş yeri, kurum ve kuruluş, uygulamalı eğitime destek olma yönünde üniversitemiz ile protokol imzalamaktadır” bilgisini verdi.

ARANAN İNSAN GÜCÜ
Açıklamalarında uygulamalı eğitimin önemine işaret eden Prof. Dr. Diler, “Uygulamalı eğitim modeli yükseköğretimde ülkemizin üreten insan gücünün oluşturulmasında önemli bir dönüm noktasıdır. Neticede; “gerçek yaşamda uygulamaya geçirilemeyen bilgi, uçaktan atladığınızda açılmayan paraşüt gibidir.” Bunun içindir ki; uygulamalı eğitim her yönüyle önem arzetmektedir. Devletimizin eğitim için harcadığı giderlerin üreten insan gücü oluşturmak suretiyle devletimize ve milletimize geri dönüşünün sağlanması gerekliliğinin bilincindeyiz. Kendisi ve milleti için üreten, ülkemize ve bölgemize faydalı, iş arayan değil, iş için aranan insan gücünün oluşturulmasını sağlamak öncelikli hedefimizdir. Bu anlamda 2020 yılı planlamasında Üniversitemizin sürdürülebilir eğitim, sürdürülebilir öğrenci doluluğu sağlaması yönünde önemli çalışmalar yaptığını da belirmek isteriz” dedi.

İLK SIRALARDA TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTE YOLUNDA…
Nitelik olarak gelişmiş ve Türkiye’nin ilk sıralarında tercih edilen bir üniversite olmak amacıyla çalıştıklarını ifade eden ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Diler, “Isparta’mızın bütün ilçelerinde bulunan okullarımızda, tematik alan çalışmalarına hız verilmiştir. İlçelerimizin durumları, sosyo ekonomik koşulları ve mesleki anlamda verimlilik sağlayabileceğimiz alanların faaliyete geçirilerek düzenlenmesi ile devlet imkanlarının verimli kullanılması planlanmaktadır. Her Meslek Yüksekokulumuza belirlediğimiz tematik alanlar ile uzmanlaşmış okullar oluşturmayı hedeflemiş bulunmaktayız. Böylece, bir alanda uzmanlaşmış okullarımıza uygun alt yapı ile kalifiye mezunlar yetiştirmeyi hedeflediğimizi belirtmek isteriz. Yapmakta olduğumuz bu çalışma Türkiye’de bir ilki ifade etmektedir.
Amacımız nitelik olarak gelişmiş, Türkiye’nin ilk sıralarda tercih edilen üniversitesi haline gelmektir. Pilot olarak misyon yüklenmiş üniversitemizin gelişimi, sadece bölgemize değil tüm Türkiye’ye örnek teşkil edeceğinin bilincinde hareket etmekteyiz. Son olarak Üniversitemizin bütün hedef ve olanakları ile birlikte Isparta’ya ve tüm ülkemize katkı sağlayabilecek bir üniversite oluşturmada el ele vererek sanayi ve sektörle iç içe yetişmiş insan gücünü hep birlikte oluşturacağımız inancımızı yinelemek istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.