Hedef: Yılsonuna Kadar 204 Köyümüze Güneş Enerjisi Sistemleri Kurmak

İl Genel Meclis Başkanı Keskin: Hedefimiz yılsonuna kadar 204 köyümüze güneş enerjisi sistemleri kurmak.

Yayınlanma:
Hedef: Yılsonuna Kadar 204 Köyümüze Güneş Enerjisi Sistemleri Kurmak

Isparta İl Özel İdaresi, içme suyunu elektrik enerjisi kullanarak karşılayan ve yüksek bedelli faturalarla karşılaşan köylerin umudu olmaya devam ediyor. İl Özel İdaresi'nin çalışmaları doğrultusunda içme sularını güneş enerjisi sistemleriyle karşılayan köyler, hem elektrikten hem de yüksek faturalardan tasarruf ediyor.

Türkiye'de hizmet noktasında örnek gösterilen Isparta İl Özel İdaresi, 2022 yılında da önemli yatırımlara imza atıyor.

Sıcak asfalt, eğitim ve turizm yatırımlarının yanı sıra köylerin altyapı ve sosyal hayatına yönelik çalışmalar gerçekleştiren İl Özel İdaresi, içme suyunu elektrik enerjisi kullanarak karşılayan ve yüksek bedelli faturalar ödeyen köylerin umudu oluyor.

Köylere güneş enerjisi sistemleri kuran İl Özel İdaresi, içme suyunu elektrik enerjisiyle üreten köylerin hem elektrikten hem de faturalardan tasarruf etmesini sağlıyor.

İçme sularının üzerine kurulan güneş enerjisi sistemleriyle köylerin yüzde 80 oranında tasarruf ettiğini ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin, "156 köyümüze güneş enerjisi sistemlerini kurduk, hedefimiz yılsonuna kadar 204 köyümüze ulaşmak" dedi.

Başkan Keskin, “Köylerimizde yine güneş enerji sistemiyle ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Özellikle sonda suyla içme suyu tedarik eden köylerimizde 150 adet güneş enerji sistemini kurduk. İçme sularının üzerinde güneş enerji sistemini kurmamız ile beraber % 80 civarında bir köylü. Kimisi gelir elde etti. Bu da çünkü elektrik fiyatlarının yüksek olmasından dolayı cazip hale getirdi inşallah. yine güneş enerji sistemiyle ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Hedefimiz toplam 204 köyümüzün tamamına güneş enerji sistemiyle ilgili çalışmalarımızı devam ettireceğiz. 156 tanesi tamamlandı. Bazı köylerimizde ikişer adet olmak üzere diğer kalan köylerle ilgili de çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.