Hedefimiz Esnaflığın Ahi Ahlakıyla Korunmasıdır

İl Müftülüğünce, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde ‘İslamda Ticaret Ahlakı ve Ahilik’ konulu konferans düzenlendi.

Yayınlanma:
Hedefimiz Esnaflığın Ahi Ahlakıyla Korunmasıdır

İl Müftülüğünce, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde ‘İslamda Ticaret Ahlakı ve Ahilik’ konulu konferans düzenlendi. Birlik Başkanı Ahmet Tural, Modern dünyada ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite, standart, tüketici hakkı gibi birçok kavramın Ahilik Teşkilatınca asırlar önce Anadolu’da belirlendiğini söyledi.

Vaiz Şaban Yılmaz tarafından, oda başkanları yöneticileri ve esnafın katılımıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde “Dinimizde Ticari Ahlak ve Ahilik” konulu konferans verildi. Konferans öncesi konuşma yapan Birlik Başkanı Ahmet Tural, bu etkinliğin düzenlenmesinden dolayı İl Müftüsü Bayram Şahin ve emeği geçenlere teşekkür etti. Ahilik Teşkilatı’nın, Ahi Evran-ı Veli tarafından temelleri 13’üncü yüzyılda atılmış, Müslüman-Türk toplumunun ekonomik, ahlaki ve kültürel hayatını düzenleyen bir yapılanma olduğunu belirten Başkan Tural, “Ahilik teşkilatı, bir yandan ticaret ile ahlakı buluştururken diğer yandan milli şuuru ve gücünü dayanışmadan alan yapısı ile dünyada benzeri bulunmayan bir kültür hazinesidir. İşte bu milli şuur bilinciyle asırlar boyunca Anadolu’da devletin zayıf düştüğü, toplumun birliğe ve dirliğe ihtiyacı olduğu her dönemde ahiler, devreye girmiş, adeta bir çimento gibi milletimizi bir arada tutan, savunan, yaşatan ahiler, kendi içlerinde de sıkı bir mesleki ve ahlaki disiplin oluşturmuşlardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.