Hekime Şiddette Isparta'da Nasibini Alıyor

Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. B. İlker Büyükyavuz, hekimlere karşı şiddetin yurt genelinde artarak devam ettiğini ifade ederek, zaman zaman ilimiz de nasibini almaktadır dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2011 00:58
Hekime Şiddette Isparta'da Nasibini Alıyor

Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. B. İlker Büyükyavuz, hekimlere karşı şiddetin yurt genelinde artarak devam ettiğini ifade ederek, zaman zaman ilimiz de nasibini almaktadır dedi.

SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis bölümünde görevli iki asistanın darp edildiği gerekçesi ile tedavi altına alındığını söyleyen Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Büyükyavuz, bu olay bizleri derinden üzmektedir diye konuştu.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunun Büyükyavuz; “Sizlerle böylesi gerekçelerle toplanıp basın açıklaması yapmak gerçekten oldukça üzücü ve istemediğimiz bir durum. Ancak üzülerek gözlemliyoruz ki hekime karşı şiddet yurt genelinde artan bir şekilde devam etmektedir. Toplumun her kesimine yapılan şiddet hatta tüm canlılara karşı uygulanan şiddet biz hekimleri sağlıkla ilgilenen, sağlık dağıtan kişiler olarak derinden üzmektedir. Yurt genelinde hekime karşı artan şiddetten maalesef zaman zaman ilimiz de nasibini almaktadır. Geçtiğimiz günlerde Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Servisinde iki asistan arkadaşımız şiddete maruz kalmışlardır.

Olay sonrasında, arkadaşlarımızın boynunda ve kollarında yaralanmalar olmuş, asistan hekimlerimizden birinin gözlüğü kırılmıştır. Diğer asistan hekimin ise kolyesi kırılmış çekilen küpesi nedeniyle kulağında yaralanma olmuştur. Acil hekimleri tarafından değerlendirilen doktorlarımız için adli rapor düzenlenmiş ve arkadaşlarımız ilgili şahıstan şikayetçi olmuşlardır.

Gece gündüz demeden, yoğun nöbet programlarıyla halkımıza hizmet edip şifa dağıtmaya çalışan meslektaşlarımız maalesef böylesi şiddet olaylarıyla sıklıkla karşılaşmaktadırlar. Yetkili ağızların uygunsuz ve kışkırtıcı beyanatları da bu olayları üzülerek söylüyoruz artırmaktadır. Toplumun her kesimine, tüm canlılara uygulanan şiddeti kınıyor, Isparta- Burdur Tabip Odası olarak meslektaşlarımıza karşı uygulanan şiddetin takipçisi olacağımızı tekrar tekrar hatırlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.