HEM’in Eğitim Yelpazesi Çok Geniş

HEM’in Eğitim Yelpazesi Çok Geniş

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2019 13:50
HEM’in Eğitim Yelpazesi Çok Geniş

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı, Hayat Boyu Öğrenme sistemi ile 7’den 77’ye kadar herkese eğitim hizmeti sunduklarını belirterek; “Biz çok geniş bir eğitim yelpazesine sahibiz. Hangi tür eğitim görmek isteyen varsa gelsin” dedi.

Yaptıkları yaygın eğitim faaliyetleri konusunda açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı, insan yaşamına doğru orantılı olarak Eğitim ve Öğretimin aileden başlayarak hayat boyu sürdüğünü belirterek, kendilerinin de bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını, 3-6 yaş ve 7-11 yaş aralığındaki çocukların ebeveynlerine; çocukları ile aralarındaki iletişimi artırmaları, eğitim metot ve teknikleri konularında bilgilendirilmelerini, çocukların aile içerisinde zihinsel ve bedensel gelişimlerinin nasıl sağlanması gerektiğini ve etkili ders çalışma yöntem ve teknikleri hakkında bilgilendirilmelerinin sağlandığını kaydetti.

“AÇTIĞIMIZ KURSLARLA İSTİHDAMA DA KATKI SUNUYORUZ”
Müdür Arıcı, konuşmasında; “Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulumuzda her türlü kursu açmaktayız. Aile Eğitimi Kursları açtık ve bu kurslar vasıtasıyla yüzlerce vatandaşa ulaştık. Gerek Halk Eğitim Merkezimizce gerekse ilimiz genelindeki okullarımızın İşkur aracılığı ile yaptığı projeler dahilinde başta Okuma – Yazma ve her türlü el işi kursları olmak üzere çok sayıda vatandaşımıza istihdama yönelik kurs açtık. Bu kursların devam süresince kursiyerlere proje dahilinde ücret ödendi.

“YAYGIN EĞİTİM BAKIMINDAN ÇOK
GENİŞ BİR EĞİTİM YELPAZESİNE SAHİBİZ”
Halk Eğitim Merkezimizde geçtiğimiz yıl içinde 2 bin 117 kurs açıldı. Bu kurslara 25 binin üzerinde kursiyer katıldı. Burada ilimizin nüfusunu göz önüne aldığımızda her 10 kişiden birisine yaygın eğitim hizmeti verildiğini görüyoruz. İlimiz bu konuda % 8’lik oranla Türkiye’nin en ön sıralarında yer almaktadır. Çünkü, Türkiye ortalaması % 12,5 dolaylarında olup, biz bunu fazlasıyla aşmış durumdayız. Yaygın eğitim bakımından çok geniş bir eğitim yelpazesine sahibiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.