Herkes için Adalet, Adalet için Avukat

Bugün Isparta Barosunun kuruluşunun 53. yılı aynı zamanda bugün avukatlar günü dolayısıyla Adliye Sarayı önünde bir kutlama yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2011 12:57
Herkes için Adalet, Adalet için Avukat

Bugün Isparta Barosunun kuruluşunun 53. yılı aynı zamanda bugün avukatlar günü dolayısıyla Adliye Sarayı önünde bir kutlama yapıldı.

Kutlama törenine Isparta Baro Avukatları, Ağır Ceza Reisi, Savcılar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşından sonra Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu Atatürk anıtına çelenk koydu.

Baro Başkanlığındaki Yönetim Kurulu üyeleri Isparta Valisi Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti. Vali Oğuz yaptığı konuşmada “Bende sizin bu önemli gününüzü kutluyorum. Benim de bir oğlum var Avukat. Onu da biraz önce aradım ve kutladım. Herkes için Adalet, Adalet için Avukat çok güzel bir slogan. İnsanlar ihtiyaç hissettiklerinde bir avukata, bunun ne kadar önemli olduğunu anlıyorlar. Çünkü hukuk herkesin anladığı bir biçimde yazılır fakat avukatların yorumları ve uygulamaları işle doğruyu bulabilirsiniz. Nasıl sağlıkta bir uzmana ihtiyacınız varsa hukuk’ dada hakkınızın korunması için bir avukata ihtiyacınız vardır” dedi.

Ayrıca Oğuz “ Isparta’da Avukatlar ailesinde zengin bir avukat birliğinin olduğunu bu avukatlarımızın kendi çıkarları için toplu ve insanları düşünen bir baro avukatlığı olduğunu öğrendim. Bu da fevkalade memnun etti. Bende Bir Avukatım. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezunum. Bu mesleğe çok önem veriyorum. Hakka inanan adil olan insan başarılı olur. Bunun aksini düşünen zülüm olur. Hakka inanan hukuka da inanır. İnsanlık hak ve hukuk üzerine inşa edilmiştir. Bir Aileyi bir arada tutan adalettir. Temeli zulüm olan ailede hiçbir aile tutunamaz. İnsanoğlu adalete hak’a riayet etmelidir. Adaletli bir öğretmen sınıfa hâkim olması mümkündür. Adaletli olmayan bir öğretmenin ise sınıfa hâkim olması mümkün değildir. Isparta Barosu avukatları adil ve hak’a inanan insanlar olması beni memnun etti” dedi.

Adliye önünde Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu yaptığı konuşmada “Ülkemiz ne yazık ki Hukuk devleti olma yönünde ciddi sıkıntı ve sorunlar yaşıyor. Ancak bu Hukuk Devletinin tüm Kurumları ile işlediğini söylemeye olanak yoktur. Bu neden ile avukatlar Hukuk Devleti olmada sorunlar olan bir Ülkenin Hukukçuları olarak bu durumun açık acılarını, sancıları ve sorumluluklarını, tıpkı avukat cüppeleri gibi yıllardır omuzlarından taşımaktadırlar” dedi.

Ayrıca Gökmenoğlu “Avukatlar sadece savunma görevini yerine getiren bir savunman olarak değil, Hukukun üstünlüğünü ve Demokrasinin yeniden kazanımlarına kavuşması için de toplumsal görev yaparlar, Toplum önderliğini yapan bireyler olarak da daima saygı görürler. Ülkemiz için yargı reformu kaçınılmaz bir gerektir. Herkes için Adalet, Adalet için Avukat sloganı ile 5 Nisan Avukatlar gününüz kutlu olsun” dedi.

Bir hafta sürecek olan Avukatlar günü etkinlikleri çevresinde Isparta merkezinde bulunan 150 ‘den fazla avukat kan bağışından bulunacak. Bugün görev başında şehit olan avukatlarımızdan Fatma Sevük, Yusuf Özbek anılarına adliye sarayı önünde helva dağıtılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.