Herkeze Aynı Artış Olmasın Biz Belirleyim

Isparta Belediyesi ile Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet - Sen arasında protokol imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ocak 2011 18:55
Herkeze Aynı Artış Olmasın Biz Belirleyim

Isparta Belediyesi ile Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet - Sen arasında protokol imzalandı.

 

Türk Yerel Hizmet-Sen’in her yıl Ramazan Bayramında 200 TL, Kurban Bayramında 300 TL, yılda bir defa eğitim yardımı 150 TL ve her üyeye aylık 200 TL sosyal denge artışını öngören sözleşmeyi Başkan Günaydın’ın imzasına sundu.

 

Belediye Başkanı Y. Ziya Günaydın ise, bahsetmiş olduğunuz her işçi için 200 TL’lik sosyal denge artışını ben değiştiriyorum. Herkese aynı artış olmasın. Bilindiği gibi personelimiz içinde çok çalışan, etkin performans gösteren de var, vasat çalışan da var. Onun için ben bu sosyal denge artışını personelin performansına göre 100 ila 1000 TL olarak ödemek istiyorum dedi

 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Belediyesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde Türk Yerel Hizmet-Sen ile imzalanan protokol kapsamında belediyede çalışan 224 memura her ay 100 ile bin TL arasında sosyal denge ödemesi yapılacağını belirtti. Ayrıca Ramazan Bayramı'nda 100 TL, Kurban Bayramı'nda da 200 TL ikramiye ödeneceğini söyleyen Günaydın, yılda bir kez de 150 TL eğitim yardımı yapılacağını aktardı.


Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu da, bu anlaşmaya olumlu yaklaşan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a teşekkür etti. Memurlara sosyal denge ödemesine izin veren değişikliklerin TBMM ve Başbakanlık nezdinde yapıldığını belirten Koyuncu, memurlara hayırlı olması temennisinde bulundu.


Bugün saat 10.00’da Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın makamında gerçekleştirilen imza törenine; Türk Yerel Hizmet – Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Kamu – Sen İl Temsilcisi Ahmet Camuzcu, Türk Yerel Hizmet – Sen Isparta Şube Başkanı Suat Tanyeri ile sendikanın diğer yetkilileri katıldılar.

Türk Yerel Hizmet – Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, imza töreninde yaptığı konuşmada; “Öncelikle değerli Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın bizi makamında kabul ettiği için teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisi kutsal topraklara gidip – geldiği için hoş geldiniz ve Allah kabul etsin diyorum. Sendika olarak Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde kendisinden belediyemizde çalışan sendikamız üyelerinin ücretlerinde bir iyileştirme istedik.


Bilindiği gibi bu iyileştirmelerle ilgili olarak daha önce zimmet çıkarılıyordu. Ama 23 Temmuz 2010’de meclisten geçen 6009 Sayılı Yasa ile bu düzeltildi ve zimmet çıkarılması konusu kaldırıldı. Kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı verildi. Bizde konuyu tüm kamu çalışanlarımıza duyurduk ve sorun giderildi. Yaptığımız görüşmeler çerçevesinde her yıl Ramazan Bayramında 200 TL, Kurban Bayramında 300 TL, yılda bir defa eğitim yardımı 150 TL ve her üyemize aylık 200 TL sosyal denge artışını öngören sözleşme imzanıza sunulmuştur” dedi.


Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sözleşme imza töreninde yaptığı konuşmada; “Bahsetmiş olduğunuz her işçi için 200 TL’lik sosyal denge artışını ben değiştiriyorum. Herkese aynı artış olmasın. Bilindiği gibi personelimiz içinde çok çalışan, etkin performans gösteren de var, vasat çalışan da var. Onun için ben bu sosyal denge artışını personelin performansına göre 100 ila 1000 TL olarak ödenek istiyorum.


Çünkü ben adaletli hareket ederim ve adaletli para ödemesi yaparım. Helal para kazanmasını seven bir kişiyim. Onun için sosyal denge artışının da bu şekilde adaletli olacağına inanıyorum. Buna göre; sendikanız üyesi işçilerimize Ramazan Bayramında 200, Kurban Bayramında 300, yılda bir defa eğitim yardımı olarak 150 ve aylık olarak da 100 ila 1000 TL arasında değişen oranlarda sosyal denge artışı ödeme yapılacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Böylece, sendikanın istediği artış 200 iken bu işçinin performansına göre 5 katına kadar çıkabilecek.


Belediye Başkanının bu sözleşmeyi değiştirme talebi üzerine, durumdan son derece mutlu olduğunu ifade eden Türk Yerel Hizmet – Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu; “Biz her üyemiz için 200 TL sosyal denge artışı istemiştik ama, sayın Başkanımız bu rakamı 1000 TL’ye kadar çıkardı. Kendilerinin bu sorumluluk sahibi düşüncesinden dolayı teşekkür ederim. Başkanımızın bu jesti üye işçilerimiz arasında teşvik ve itici güç olacağına inanıyorum. Isparta Belediyesinin her zaman olduğu gibi bu toplu sözleşme görüşmelerinde bize bir zorluk çıkarmadığı ve son derece duyarlı davranmasından dolayı teşekkür ediyor, sözleşmemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


Törende yapılan konuşmaların ardından, sözleşmenin sosyal denge bölümünün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın söylediği şekilde değiştirilmek kaydıyla taraflar toplu iş sözleşmesine imza koydular.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum