Hizmet İçin Geldim

Vali Memduh Oğuz, Isparta'ya Makam Görmeye Değil Hizmet Etmeye Geldiğini Söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2011 16:23
Hizmet İçin Geldim

Vali Memduh Oğuz, Isparta'ya makam görmeye değil hizmet etmeye geldiğini söyledi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve MHP Isparta il yöneticilerini makamında kabul eden Vali Oğuz, hakkında çıkan 'emekli olmaya geldiği', 'görev süresinin 11 ay kaldığı' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Oğuz, Türkiye'nin en kıdemli valisi olduğunu ama en yaşlı valisi olmadığını, yasal olarak asgari üç yıl görev süresi bulunduğunu dile getirdi.

Gelmeden önce Isparta'yı internetten analiz etmeye çalıştığını ifade eden Vali Oğuz, şehrin sentezini yapmak için biraz daha zaman ihtiyacı olduğunu aktardı.

Isparta'yı öteden beri hızla koşan bir atlete benzeten Oğuz, "Burdur'da valilik yaparken Isparta o zaman koşuyordu. Isparta'nın kendine has kalkınma gayreti var. Birçok vilayetten önce olduğunu görüyoruz. Bizim vazifemiz hizmete engel olmamak. Koşmasını engellememek hatta teşvik ederek hızını artırmaktır." diye konuştu.

'8 OSB TEMELİ ATTIM'
Dünyada en kıymetli şeyin bilgi olduğunu söyleyen Oğuz, daha önce görev yaptığı illerde yaptıklarından bahsetti. Yatırıma büyük önem verdiğini belirten Oğuz, "Daha önce dört ilde valilik yaptım. Kocaeli'ndeki görevim sırasında 600 fabrika tamamlandı. 8 OSB'nin temelini attım. Türkiye için önemi büyük olan taşıt araçları OSB benim dönemimde faaliyete geçti. Burdur Valiliğim sırasında Türkiye'nin en büyük mensucat fabrikası bizim dönemimizde kuruldu. İflas etmek üzere olan yem fabrikası yüksek kar düzeylerine çıktı." şeklinde konuştu.

Dünyada gitmediği ülke sayısının çok az olduğunu en az 25 defa ABD'ye gittiğini, ifade eden Oğuz, emekli olmaya değil hizmet etmeye geldiğini yineledi. Yatırıma önem verdiğini, yatırımcılara kapısının her zaman açık olduğunu ifade eden Memduh Oğuz, şunları söyledi: "Biz herkesin valisiyiz. Vilayetle işbirliğine giden özel sektör daha çabuk sonuca ulaşır. İnşallah görev süremizin sonunda Isparta'da da 'şunları şunları yaptık' deriz. Dışarıdan iş gücünün geleceği günleri yaşarız" dedi.

Oğuz, görev yaptığı süre içerisinde israfa kesinlikle müsaade etmeyeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.