Hz. Mevlana SDÜ’de Anıldı

Hz. Mevlana SDÜ’de Anıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2021 16:39
Hz. Mevlana SDÜ’de Anıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından “Mevlana’yı Anlamak” konulu bir panel düzenlendi.

Hz. Mevlana’nın 748’inci Vuslat Yıl Dönümü kapsamında gerçekleştirilen panelde; Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Nejdet Durak, Prof. Dr. Mehmet Necmettin Bardakçı, Prof. Dr. Ayşe Sıdıka Oktay ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilaver Gürer, Mevlana’nın hayat felsefesini anlattı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Nejdet Durak, “Bu yıl Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat yıl dönümü, “İrfan Vakti” temasıyla gerçekleştirilmektedir. İrfan kavramı bizim kültürümüzde üzerinde en çok durulan, çok boyutlu ve derin anlamlara sahip bir kavram. Ama şüphesiz irfan kavramının tezahürlerinin sergilenmesinde, ifadeye ve ruha bürünmesinde Hz. Mevlana’nın ve onun yolundan yürüyenlerin büyük katkısı bulunmaktadır.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından öğretim üyeleri, fikirleri ve eserleriyle insanlığa ışık tutan Hz. Mevlana’nın insan-ı kamil özelliklerini, hoşgörüsünü, hayatını ve fikirlerini konu alan sunumlarını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.