İbicioğlu: 'Gelecek Türklerin Olacak'

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu, “Biz hepimiz biriz. Artık Türk Milleti olarak dışarıyla da ilgilenmemiz gerekiyor. Ülkemiz için hizmet yarışına girelim. Gelecek Türklerin olacak” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ekim 2011 22:42
İbicioğlu: 'Gelecek Türklerin Olacak'

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Numan Tamer, Prof. Dr. İskender Akkurt ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Dr. Naci Karaduman Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı, Dekan Vekili Prof. Dr. Abdullah Eroğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.1993 yılında akademik hayata atılan fakültenin ilerleyişini hızlı bir şekilde devam ettirdiğini belirten Eroğlu, bilimsel çalışmalarıyla Türkiye’de ve Dünya’da sosyal, ekonomik ve politik gelişmelere yön veren bir fakülte olmayı misyon olarak benimsediklerini söyledi.

HAYALLERİMİZ TEMENNİLERDEN İBARET DEĞİL
Ekonomi alanında Türkiye’nin hızlı bir büyüme kaydettiğini belirten Rektör Hasan İbicioğlu, “Türk Milleti, pozitif bilimlerle birlikte gelen önemli değişimleri ve yeni yaklaşımları içselleştiren, geleceğe umutla bakan, kendi ruh dinamiklerinden uzaklaşmadan; ayağının biri pergel gibi dünyanın her yerinde dolaşan bir nesildir” dedi. Farklılıkları içerisinde barındıran ülkemizin bu özelliği zenginliğe dönüştürmesi gerektiğini söyleyen İbicioğlu, “Biz hepimiz biriz. Artık Türk Milleti olarak dışarıyla da ilgilenmemiz gerekiyor. Ülkemiz için hizmet yarışına girelim. Gelecek Türklerin olacak, ben buna candan inanıyorum” diye konuştu.

Ülkenin geleceğinin şekillenmesinde sosyal bilimcilere çok önemli görevler düştüğünü ifade eden İbicioğlu, şöyle devam etti;
“Bizim sosyal sistemlerimiz bulunmalı çünkü bir ülkede sosyal sıçramaları yaptıran sosyal bilimcilerdir. Ayrıca sosyal bilimcilerimiz bizim bünyemize uygun olmalı, bize ait yönetim birikimlerini geliştirebilmeleri için; kendi bünyemizi iyi tanıyan insanlar olmalı.

Uygulama bölümünün ortaya çıkmasıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin bölümlerinin fonksiyonları önem kazanmaya başladı. Isparta’da, göller bölgesinde en çok sesi çıkan yöneticiler, SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden çıkmaktadır.” İbicioğlu konuşmasını; “Türkiye’nin, dünyanın sizlere ihtiyacı var. Bir olalım, diri olalım, iyi olalım. Türkiye’nin gelişmesi için bir tuğla da biz koyalım. Yavuz Sultan Selimler, Fatih Sultan Mehmetler, İbn-i Sinalar yetiştirelim. Gelecek nesillere iyi bir ortam bırakalım” temennileriyle tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum