IGC Başkanı Mustafa Baş’dan 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2022 11:00
IGC Başkanı Mustafa Baş’dan 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Baş, mesajında, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılmasından hareketle her yıl 24 Temmuz'un "Basın Bayramı" olarak kutlandığını hatırlattı.

Halkın doğru haber alma hakkına ulaşması, bilginin paylaşılması noktasında meşakkatli bir görev üstlenen basın mensupları için 24 Temmuz'un büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Baş, "Gelişen teknoloji ile günümüzde bilgiye ulaşmak ve onu yaymak da bir o kadar kolay ve hızlı hale gelmiştir" dedi.

Türkiye’nin özellikle son bir yıldır içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan en büyük zararı medya sektörünün gördüğünü dile getiren Baş, Kurumlardan ve Ispartalılardan yerel medyaya sahip çıkmasını istedi.

Baş, ‘Isparta’nın gözü, kulağı Yerel Basındır. Maddi olarak kurumlarımız ayakta durmakta güçlük çekiyor. Her esnafımızın, işadamımızın, vatandaşımızın bütçe imkanları doğrultusunda en az bir gazeteye abone olmasını rica ediyoruz.

Medya güçlenirse ve büyürse Isparta büyür. Birbirimize kenetlenme ve sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

24 Temmuz Basın Dayanışma Gününde sadece 1 gün hatırlanmak istemediklerini ifade eden Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, “Yazılı ve görsel medya herkesin derdine derman olmaya çalışıyor. Ancak bizlerinde haddinden fazla sorunları var. Sorunlarımız arasında, ekonomi, mesleki yapılanma v.b problemler var.

Yöneticilerimizden acilen bunlara çözüm bulmalarını talep ediyoruz. Resmi ilan tarifesinin yeniden gözden geçirilip günün şartlarına göre güncellenmesini bekliyoruz” dedi.

Basın mensuplarının haricinde her bireyin, sosyal medya platformlarını da kullanarak kendi görüş ve düşüncelerini özgürce paylaşabilme, fikirlerini ortaya koyma hakkına sahip olduğunu aktaran Baş, şunları kaydetti:

"Yıllardır toplumun sesi olan gazeteciler, bilgi teknolojilerinin hızla çoğaldığı günümüzde, dün olduğu gibi bugün de, doğru bilgiye erişimin temel kaynağını oluşturmaktadır.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin milli ve manevi değerlerine uygun, basın ilke ve ahlakını vazife edinen gazetecilerin çoğalması temel hedefimiz ve önceliğimiz olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyor, büyük emek ve fedakarlık gerektiren çalışma hayatlarında başarılar diliyorum. Ahirete intikal eden tüm meslek büyüklerimize de Allah’tan rahmet diliyorum."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.