İhale İçin Tek Tapu Şartı

Sümerhalı arsası ile İl Özel İdaresi’nden ayrılan alanla birlikte Sağlık Kompleksi Projesi için oluşturulan 200 dekarlık arsa içinde yeni yeni pürüzler çıkıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2010 15:59
İhale İçin Tek Tapu Şartı

Sümerhalı arsası ile İl Özel İdaresi’nden ayrılan alanla birlikte Sağlık Kompleksi Projesi için oluşturulan 200 dekarlık arsa içinde yeni yeni pürüzler çıkıyor.

Fabrika sahası içerisinde bulunan vatandaşa ait parselin kamulaştırma sürecine devam edilirken, bu alanda tek tapuyu engelleyen Belediye mülklerinin de bulunduğu belirlendi.

Sümerhalı arsası içinde imar planında yol ve benzeri alan olarak gözüken kanun gereği Belediye malı olan yerlerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi istendi.


İHALEYE ÇIKILABİLMESİ İÇİN
TEK TAPU OLMASI GEREKİYOR

Edinilen bilgiye göre, Sümerhalı arsası içerisinde imar planında yol ve benzeri alan olarak 3 dekarlık yer bulunuyor. Kanun gereği yollar ve benzeri alanlar Belediyeye ait yer olarak kabul ediliyor.

Sağlık Bakanlığı, toplamda 200 dekarlık arsayı Sağlık Kompleksi yapılmak üzere ihaleye çıkartması için tek tapuya sahip olması gerekiyor. Hastane yapılacak alanda mahkemelik olan 1014 m2’lik vatandaş parseli, Belediye’ye ait de yollar ve benzeri alanlar bulunuyor. Vatandaşa ait parselin kamulaştırılması için ilgili mahkemelerde süreç devam ederken, Belediye’ye ait yerlerin de Sağlık Bakanlığı’na tahsisi için başvuruda bulunuldu.

Belediye İmar Müdürlüğü’nün bu alan içerisindeki Belediye mülklerini tespit ve değerlendirdiği, tahsis ya da satılması için Belediye Meclisi’nin kararına sunacağı öğrenildi.

 

ŞİMŞEK: BİR AN ÖNCE TAHSİS YAPILMALI

Bu alanların Sağlık Bakanlığı’na devri için Belediye Meclisi’nin kararı gerekiyor. Meclis isterse ücretsiz olarak bu alanları Sağlık Bakanlığı’na tahsis edebilecek. Yine Belediye’nin bu alanlar karşılığında bir bedel istemesi de söz konusu. Bu durum Belediye Meclisi’nin ocak ayı gündeminde belli olacak.


Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Dr. Ercan Şimşek, Belediye yönetiminden bir an önce bu alanların tahsisini yapmasını istedi. Sağlık Kompleksi’nin bir an önce ihale edilebilmesi için arsa problemlerinin çözülmesi gerektiğini kaydeden Şimşek, Belediye ve Meclisinden Belediye’ye ait alanların tahsisini beklediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum