İhracat Hedefimizde Sapma Yok

Itso Başkanı Tutar: 500 milyon dolar ihracat hedefimizde sapma yok!

Yayınlanma:
İhracat Hedefimizde Sapma Yok

Isparta, geride bıraktığımız 7 ayda 267 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Geçen yıl 440 milyon dolar olan ihracat hedefini 500 milyon dolara çıkardıklarını hatırlatan ITSO Başkanı Mustafa Tutar, “500 milyon dolar ihracat hedefimizde sapma yok. Bu hedefimiz devam ediyor” dedi.

Isparta, Temmuz ayında 38 milyon 314 bin 73 dolar değerinde ihracat gerçekleştirdi. Kentin ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdi. Türkiye’de 81 kent içerisinde en yüksek ihracat gerçekleştiren 32’nci kent oldu.

Isparta’nın 7 aylık ihracatının 267 milyon dolar olduğunu vurgulayan ITSO Başkanı Mustafa Tutar, “geçen yıl 440 milyon dolar olan hedefimizi 500 milyon dolara çıkarmıştık. Bu hedefimiz devam ediyor” dedi.

Başkan Tutar, “İhracatımız yine sevindiriyor. Temmuz ayı sonu itibariyle 7 aylık ihracımız 267 milyon dolar oldu. Geçen seneki 440 milyon dolar olan hedefimizi biliyorsunuz ki bu sene 500 milyon doları çıkarmıştık bu hedefimiz devam ediyor. Bir önceki aya göre yani geçen seneki aynı aya göre yüzde 1,5 oranında ihracatımızda artış var. Isparta’dan en fazla yaş sebze meyve ihracatının gerçekleştiğini ifade eden ITSO Başkanı Tutar, “ihracatta 500 milyon dolar hedefimizde sapma yok. İnşallah hedefimizi tamamlayacağız” diye konuştu. Tutar, “Birinci sırada her zaman olduğu gibi ya tarımla alakalı yaş sebze meyvemiz var. Artık yaş sebze meyve tescillendi. Tarım şehriyiz; ikinci sırada madencilik var, ondada biraz düşüş var. O da pandemiden dolayı Çin’in kapanması gibi olaylar bizi etkiliyor. Üçüncü sırada mobilya sektörümüz var. Burada 26,5 milyon dolar bu sevindirici bir rakam. Bir önceki yıla göre yüzde 67 oranında bir artışımız var. Dördüncü sırada çimento, beşinci sırada tekstil ve ham maddeleri var. Temmuz ayı aylık bazda bakarsak yaş sebze ve meyve yine birinci sırada 9,5 milyon civarında. Kimyevi maddeler 5,5 milyon dolarla ikinci sırada yer alıyor, madencilik ise 4 milyon 800 bin dolarla üçüncü sırada, mobilya kağıt ve orman ürünleri 3,5 milyon dolarla dördüncü sırada, makine aksamları da yine 3 milyon 250 bin dolarla beşinci sırada devam ediyor. Onun için hedefimizde şaşma yok hedefimizi tamamlayacağız.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.