İhracatta artış demiryolu ve liman potansiyeline bağlı

Türkiye'nin İlk Özel Çimento Fabrikası Ve Üretiminin Yarısını İhraç Eden Göltaş Çimento'yu Ziyaret Eden Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Ekibi, Demiryolu İle Nakliye İmkânlarının Ve Antalya Limanı'nın Potansiyelinin Artırılmasıyla İhracatın Da Artacağı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2011 17:40
İhracatta artış demiryolu ve liman potansiyeline bağlı

Türkiye’nin ilk özel çimento fabrikası ve üretiminin yarısını ihraç eden Göltaş Çimento’yu ziyaret eden Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ekibi, demiryolu ile nakliye imkânlarının ve Antalya Limanı’nın potansiyelinin artırılmasıyla ihracatın da artacağı tespitinde bulundu. BAKA ekibi, Isparta, Burdur, Bucak OSB’lerini Antalya’ya bağlayacak kargo tren hattı önerisinde bulunacaklarını ve böylelikle limanın kapasitesinin artırılmasının sağlanacağını bildirdi.

Sektörlere yönelik yerinde sorun ve çözümleri tespit çalışmalarını sürdüren BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, uzmanlar Sadık Uranlı ile Zübeyde Görgeç, Türkiye’nin ilk özel çimento fabrikası olan ve günümüzde uluslararası standartlarda üretim yapmakta olan Göltaş Çimento A.Ş. firmasında incelemede bulundu.

BAKA ekibi, Isparta merkezine 15 km. mesafede bulunan tesislerinde yıllık 2 milyon ton üretim gerçekleştiren ve bunun yarısını özellikle Afrika ve Güney Amerika gibi uzak pazarlara ihraç etmekte olan firmanın dış ticaret şefi Mustan Koruk’dan tesisler ve firmanın ihracat başarısıyla ilgili bilgi aldı.

KARGO TREN YOLU ÖNERİSİ

1969’da kurulan Göltaş Çimento A.Ş’nin yetkilileri, bugün 385 kişiyi istihdam ettiklerini, başta Mısır, Suriye, Cezayir, Liberya, Brezilya, Gine, Kamerun ve Kongo olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine ihracat yaptıklarını belirtti. Firma yetkilileri, demiryolu ile nakliye imkânlarının ve Antalya Limanı’nın potansiyelinin geliştirilmesi durumunda ihracatlarının daha da artabileceğine dikkat çekti.

BAKA ekibi de, 2023’e kadar tamamlanması planlanan İstanbul-Antalya hızlı tren hattının yanısıra komşu iller Afyon, Uşak ve Denizli OSB’leri ile Isparta Burdur Bucak OSB’lerini Antalya’ya bağlayacak kargo tren hattı önerisinde bulunacaklarını, demiryolu bağlantısı olması durumunda Antalya Limanı’nın kullanımının daha da artacağını buna paralel olarak Antalya Limanı’nı işleten firmanın bölgedeki talebe göre liman kapasitesini geliştirme hedeflerinin bulunduğunu belirtti.

BAKA ekibi, Mustan Koruk ile tesisin üretim ve paketleme bölümlerini, kontrol merkezini ve laboratuvarlarını da gezdi.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.