İkinci Parti Olursak Çeker Giderim

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Partim ikinci parti olursa genel başkanlığı bırakırım." dedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2011 11:50
İkinci Parti Olursak Çeker Giderim

Başbakan Tayyip Erdoğan “Bizi korku imparatorluğu kurmakla itham edenlere söylüyorum. Partim ikinci parti olursa genel başkanlığı bırakır Anadolu’nun yollarına düşerim. Eğer millet size inanmazsa gereğini yapacak mısınız?” dedi.

Erdoğan, Başakşehir’de bir alışveriş merkezinin açılış töreninde şunları söyledi:  “HAZİRAN’da yapılacak seçimlerde halkın yine hür iradesi ile kararını verecek. 112 gün sonra bu aziz millet ne derse işte o olacak. Korkudan bahsedenlere söylüyorum. Bakın sandık orada. 12 Haziran’da. Bizi korku imparatorluğu kurmakla itham edenlere söylüyorum. Demokrasiye inanıyorsanız, millete güveniyorsanız hepsinden önemlisi de kendinize güveniyorsanız sandık orada 12 Haziran’da. Eğer millet size inanırsa gereğini yapar. Eğer millet size inanmazsa siz de gereğini yapacak mısınız? Bakın ben diyorum ki partim ikinci parti olursa genel başkanlığı bırakır Anadolu’nun yollarına düşerim. Halkımın içine katılır orada çalışırım. Bunu yürekten, gönülden söylüyorum. Bizi dikta hevesi ile itham ederler, peki partiniz? Bunlar koltuğu bırakamaz. Kaç yaşına gelirlerse gelsinler bırakamazlar. Niye? Çünkü bunlar koltuktan güç alırlar. Liderlik koltuğa güç katmakla olur, koltuktan güç almakla olmaz. 8 yılda ikisi yerel ikisi genel 4 seçime girdiler. 4’ünde de ikinci, üçüncü parti oldular. Hatta baraj altında kaldılar. Ama koltuklarını terk etmediler. Bunların hedefi projesi yok. Şimdiden seçimi kaybetmiş durumdalar, şimdiden yenilgiyi kabullenmiş durumdalar.

Herkesin yaşam tarzına saygılıyız

Elimizi vicdanımıza koyalım. Vicdanımızla değerlendirme yapalım -önceki gün de söyledim- biz bize oy verenlerin değil 74 milyonun hükümetiyiz. Herkesin yaşam tarzına saygılıyız. Herkesin görüşüne, düşünüşüne, ifade özgürlüğüne, hakkına, hukukuna saygılıyız. Bize birileri durmadan fatura kesip duruyor. İçeride ne oluyor, ne bitiyor bilmeden fatura kesiyor. Varsın kessinler ama biz öyle bakmıyoruz. ‘At denize balık bilmezse, Halik bilir’ diyoruz.” dedi.

Pusula yarışı ; Açılış töreninde çok sayıda vatandaş, Başbakan Erdoğan’a dertlerini mektup ve pusula vererek iletti.

Van Gölü ne zaman deniz oldu ; BİZİMLE hizmette yarışamıyorlar. Korku salarak bizi yıpratma gayreti içine girdiler. Çünkü hizmet üretemiyorlar. Kılıçdaroğlu aile sigortası diyor. Yani biliyorsunuz, “Kaynak Benim” diyor. Soyadını değiştirmiş. Böyle bir durumu var. O kadar heyecanlı gidiyor ki ayaklar yerden kesilmiş. Bu gün Van’da konuşma yapıyor, o da çok enteresan. Çocukluğunda Van denizinde ilk defa vapura binmiş. Van Gölü ne zaman deniz oldu ben bilmiyordum. Böyle bir durum var. Durum böyle. Kılavuzunuz doğru olmayınca gölü de deniz zannedersiniz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.