İklim Elçileri Salda Gölü'nde

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İklim Elçileri ile Salda Gölü’ne tur programı düzenlendi.

Yayınlanma:
İklim Elçileri Salda Gölü'nde

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İklim Elçileri ile Salda Gölü’ne tur programı düzenlendi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Beyhan Oktar önderliğinde gerçekleşen programda, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurgül Balcı, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Prof. Dr. Latif Kurt Salda Gölü ile ilgili tüm bilgileri İklim Elçileri’ne anlatı.

Gün boyu süren programda, Genel Müdür Yardımcısı Oktar, beraberindeki akademisyenler ve İklim Elçileri Beyaz Adalar, Halk Plajı, Tabiat Parkı Müzesi’ni ziyaret ederek Salda Gölü çevresinde inceleme yaptılar.Salda Gölü etkinliği öncesi Beyaz Adalar alanında basın açıklaması yapan Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Beyhan Oktar, “Yeşil kalkınma hedefleri belirlendi ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü olarak korunan alanlarımızı artırma yönünde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.

Burada da hedefimiz Türkiye’nin yüzölçümünün yüzde 17’sine koruma alanlarımızı ulaştırmak yer alıyor. Şu anda bulunduğumuz alan Dünya’da Mars’ı bir pencere niteliğinde değerlendirmekte ve Salda Gölü bölgesinde özel çevre koruma bölgesi, en hassas bölge olarak tanımlanmakta.

Bu bölgeyi en hassas kılan özelliklerden birisi de hidromanyetik oluşumlarının en çok gözlemlenen alan olmasından kaynaklanıyor. Özellikle NASA’nın sosyal medyadaki paylaşımı ile tüm dünyanın ilgisini toplayan alanımız çok yoğun şekilde ziyaretçi akınına uğradı ve bu aşırı talep sonucunda da kontrolsüz kullanımlı kirlenmeye maruz kaldı.

Alanı koruma dengesi gözetilerek sürdürebilir ve bütüncül bir yaklaşımla yönetimin sağlanması öncelikli hedefimiz. Bu hedefler doğrultusunda da Bakanlığımızca bölgede üniversitelerde işbirliği yapılarak birçok bilimsel çalışma başlatıldı. Bu sonuçlanan bilimsel çalışmalar da koruma tedbirlerine yansıtılmakta" dedi.

İklim Elçileri'nden Salda Gölü turu

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.