"İktidar, Tasarruftan Uzak Bir Ekonomi Modeli İzlediği İçin Ekonomi Bu Durumda"

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar muhalefetin de gündeminde.

Yayınlanma:
"İktidar, Tasarruftan Uzak Bir Ekonomi Modeli İzlediği İçin Ekonomi Bu Durumda"

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar muhalefetin de gündeminde. Varil fiyatlarının düşmesine rağmen Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına zam yapıldığına dikkat çeken Büyükçam, “İktidar, tasarruftan uzak ve yandaşlarını kayırmacı bir ekonomi modeli izlediği için ekonomi bu durumda” dedi.

Son günlerde akaryakıta üst üste gelen zamlarla fiyatlar sürekli değişiyor. Fiyatı 30 liraya dayanan akaryakıt fiyatı vatandaşın belini büküyor. Vatandaşın ve muhalefetin odağında olan akaryakıt zamlarına İyi Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam da tepki gösterdi.

Akaryakıtın ulaşımda ve özellikle nakliye sektöründe ana gider olduğunu belirten İyi Parti İl Başkanı Büyükçam, dünya genelinde varil fiyatlarının düşmesine rağmen Türkiye'de akaryakıta zam yapıldığını söyledi.

Büyükçam, “Cumhurbaşkanımız demiyor mu ben ekonomistim diye baktığınızda şuanda dolar ne kadar olmuş mazot fiyatları nereye gelmiş biliyorsunuz ki mazot ve benzin ana gider her üründe taşımacı gerekiyor, tarlanızı sürmeniz için mazot gerekiyor bunu katladıkça katlayabilirsiniz onun için ana kaynak petrol dünya genelinde varil fiyatları düşmüşken Türkiye’de neden düşemiyor demek ki bir şeyler yanlış gidiyor biz bunun sebebini biliyoruz ve söylüyoruz.

Türkiye’de iktidar kademesinin çok ciddi olarak tasarruftan uzak lüks içerisinde yandaşlarını kayırmacı bir ekonomi modeliyle ülkemizi bu hale getirmişlerdir. Sebep belli sonuç belli” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.